Tämä on fanien palvelemista parhaimmillaan – Muse antoi faniensa päättää koko keikkansa settilistan

Muse palkitsi fanejaan tai sitten fanit palkitsivat Musen, eiköhän näitäkin biisejä ole kiva vetää livenä.

25.02.2018

Muse on julkaissut urallaan jo 7 studio-albumia, yhden julkaisemattomista kappaleista koostetun kokoelman, kolme ep:ta ja kaksi live-ep:ta. Nyt Musella on kovalla vauhdilla tulossa jo kahdeksas studio-albumi, joten on päivänselvää, että Musella riittää materiaalia, jota vetää livenä.

Kuten yleensä, niin yhtye soittaa useimmiten sitä, mitä voi olettaa yleisön haluavan kuulevan ja koska Musen suosio on noussut viimeisimpien levyjen aikoihin äärimmilleen, niin silloin keikalla kuullaan pääosin muutama vanha hitti ja tukku uusia kappaleita.

Musen kohdalla ”eka demo oli paras” -ilmiö on tietysti tuttu ja onpa intohimoiset fanit pysyneet matkassa aina sieltä 2000-luvun alusta asti. Näinpä Muse päätti kokeilla mielenkiintoista menetelmää keikansa kohdalla ja lopputuloksena on varmasti intohimoisimpia faneja miellyttävä lista. Nyt on nimittäin vedetty livenä sellaista materiaalia, jota ei vuoren varmasti tulla seuraavalla kiertueella kuulemaan.

Aluksi konserttiin lipun ostaneet olivat saaneet valita viisi omaa suosikkoa yhtyeen tuotannosta ja osasta näistä ääniä saaneista biiseistä koostettiin settilista. Tämän lisäksi keikka eteni ajottain siten, että samalla kun Muse veivasi biisejään, niin fanit saivat eri sosiaalisen madian kanavissa äänestää biisiä, joka soitetaan seuraavaksi tai ainakin kuultaisiin keikan aikana. Pariisissa vedetty show taltioitiin livenä ainakin Facebookiin, Twitteriin (Periscopeen) ja Youtubeen. Lopputulos on se, että Muse soitti muutaman ikivihreän, muutaman keikkarepertuaarin ulkopuolelle jääneen biisin ja kappaleita, joita ei välttämättä edes miltään levyltä löydy.

Mikäli et ole seurannut Musen edesottamuksia suurennuslasilla, niin biisit kuten Eternally Missed, Fury ja Agitated eivät välttämättä soita kelloja. Juuri vastaanlaisia biisejä keikalla kuultiin ja sehän on selvää, että yleisö menee sellaisesta täysin pähkinöiksi. Kyseiset biisit on julkaistu vain bonuskappaleina.

Huomioitavaa on, että uudemmasta materiaalista livenä esitettiin vain Psycho ja Helsinki Jam. Jälkimmäinen ei toki ole mikään kappale, vaan livesoolo, jonka yhtye esitti ensimmäistä kertaa Helsingin keikallaan Hartwall Areenalla vuonna 2012. Siitä lähtien sitä on kutsuttu nimellä Helsinki Jam. Psychonkin periaatteessa voi lukea ”vanhaksi” kappaleeksi, samaa riffiä Muse on veivannut keikoillaan 2000-luvun alkupuolelta asti.

Fanien ottaminen keikkarepertuaarin kasaamiseen mukaan ei ole Muselle toki uusi juttu. Yhtye on tehnyt vastaavaa myös kiertueillaan, mutta pienemmässä mittakaavassa.

Livekuntohan ei yhtyeellä ole laskenut mihinkään, joten mikäli Muse ja etenkin vanha sellainen kiinnostaa, niin suosittelemme katsomaan livepläjäyksen alta.

Päivitys: Video ei ole juuri nyt nähtävissä, mutta settilista antaa kuvan siitä, mikä oli meininki.

Thought Contagion
Interlude + Hysteria
Eternally Missed
New Born
Space Dementia
Fury
Psycho
Helsinki Jam
Showbiz
Uprising
Citizen Erased
Supermassive Black Hole
Bliss
Muscle Museum
Plug In Baby
Assassin
Stockholm Syndrome
Agitated
Yes Please

Lisää luettavaa