Tämä yhtye tekee äärimetalliversioita Sannin, Erika Vikmanin ja kumppaneiden superhiteistä – vahvaa ”vain Suomessa” -menoa

Suomi, erikoisten metalli-ideoiden maa.

Matias Jalmari

Voutsa-niminen yhtye tekee melkoisen omaperäisiä metalliversioita kotimaisista pop-hiteistä.

Bändin solisti Mikko ”Voutsa” Voutilainen kertoo yhtyeen Youtube-kanavalla seuraavaa:

”Voutsan tarina alkaa jo ala-asteelta. Nimen keksi opettaja, sillä luokalla oli kaksi Mikkoa. Huutolaulua aloin läpällä harjoittaa 2010 Melissa Crossin Zen Of Screaming DVD:n tuella. Ensimmäiset julkiset äännähdykset syttyivät samaisena vuonna ruotsalaisen In Mourningin yleisössä Firebox Metal Festillä Rytmikorjaamolla – kännissä.”

Kännissä ne parhaat ideat välillä tulevat! Sittemmin Voutsa on laulannut muun muassa ruotsalaisen death metal -yhtye Volturyonissa, johon hän liittyi vuonna 2017.

Covereita Voutsa on tehnyt lapsuuskaverinsa Atte Pohjosen kanssa vuodesta 2016. Ensimmäisenä käsittelyssä oli Stigin Niks ja Naks, ja sittemmin covereita on kertynyt parisen kymmentä kappaletta aina Erika Vikmanista Teflon Brothersin kautta Huge L:ään, Antti Tuiskuun ja vaikka mihin.

Alta kuulet esimerkkejä covereista. Ja niin, mikäli meno maittaa, niin livenäkin yhtyettä voi jatkossa kuulla:

”Vuosi 2021 asettaa projektille aivan uuden vaihteen silmään. Live- kokoonpano on valmis ja keikkojen buukkaus aloitettu. Nähdään keikoilla!” bändi lupailee.