Tamperelainen musiikkilehti Soundi palkitsi Wigwam-legenda Jukka Gustavsonin

Onnea, Jukka!

Markus Paajala

Vuoden 2018 Soundi-palkinnon eli Taatto Taivahinen -patsaan saa suomalaisen progen edelläkävijöihin kuuluva kosketinsoittaja, laulaja ja säveltäjä Jukka Gustavson (s. 1951).

Gustavson liittyi 50 vuotta sitten perustettuun Wigwamiin yhtyeen ensimmäisen singlen jälkeen, kesällä 1969, ja teki yhtyeen kanssa sen yleisesti kunnianhimoisimpina pidetyt sävellykset ja albumit. Viisi vuotta kestäneen Wigwam-vaiheen jälkeen hän on tehnyt pitkän uran sooloartistina hyvin monipuolisten yhtyeiden kanssa.

Vaikka hyvinkin haastavia aikoja on uralle mahtunut, Gustavson sanoo saaneensa toteuttaa tärkeimmät musiikilliset visionsa.

”Tällä hetkellä koen, että arvostusta musiikkiani kohtaan on. Ja on monia tosi kivoja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa aika säännöllisesti soitetaan. Kyllä mä olen aika innoissani!”

Gustavson kertoo imevänsä uutta innostusta erityisesti nuoremman polven muusikoista, joiden kanssa on saanut tehdä töitä.

”On hirveän kiva tavata nuoria, jotka ovat historiallisesta perspektiivistä tutustuneet samaan musiikkiin mitä minä kuuntelin silloin kun se oli uutta. On fantastista, ettei ole mitään sukupolvien välistä kuilua, ja nämä tyypit ovat jostain The Bandista ihan yhtä innoissaan kuin minä.”

Syksyllä Gustavsonin maineikkainta yhtyettä juhlitaan Wigwam Experience -keikoilla, joilla hänen kanssaan lavalle nousevat Pekka ”Rekku” Rechardt, Esa Kotilainen, Pave Maijanen ja Jan Noponen.