Tänä kesänä voit nähdä Samuli Putron keikalla vain kerran – tiedotteessa kryptinen viesti, josta ei ota pirukaan selvää

29.04.2015

Samuli Putro esiintyy tänä kesänä vain yhden ja ainoan kerran. Joensuun Ilosaarirockissa 18.7. nähdään tavallisen bändikeikan sijaan varsin erikoisveto, kun Putro nousee lavalle yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa.

Orkesteria johtaa Se-yhtyeestä tuttu uuden aallon legenda Yari, joka on myös sovittanut konsertissa kuultavat laulut. Dramatisoidun konsertin nimi on Putro Parvella, ja se esitetään ainoastaan Ilosaarirockissa.

Konsertin ohjelmisto koostuu Putron mieltä liikuttaneista lauluista, jotka on sovitettu orkesterille.

Lavastuksesta konsertissa vastaa Panu Kontkanen ja valaistuksesta Nadja Räikkä. Putro itse kirjoittaa aiheesta näin:

Toivotan onnea teille heinäkuussa syntyneet. Toivotan onnea teille rekkakuskien vaimot. Toivotan onnea teille terälehdet, jotka kukastaan irtoavat ja lentävät ilmassa niin, että mekkoon pukeutunut nuori nainen pysähtyy ja jää keskelle pihaa teitä katsomaan. On lämmin ilta ja huolia nolla.

Toivotan onnea teille likaiset patsaat ja toivotan onnea teille pariskunnat. Toivotan onnea teidän tuleville lapsille ja toivotan onnea sille automatkalle, jonka teette Euroopan halki ajassa, joka on tyystin erilainen kuin aikamme juuri tässä. Se mitä liikkuvan auton ikkunasta näette, on peltoja, vuoria, laaksoja, viljeltyä maata, sisääntuloväyliä, kaupunkeja, ohikiitäviä autoja ja taivasta, joka ei kauaa pysy samanlaisena.

Putron uusin albumi Taitekohdassa julkaistiin 2014. Liput Ilosaarirockiin on myynnissä Tiketissä ja Lippupalvelussa.

Lisää luettavaa