”Tasopolarisoitu itä-länsi-vastakkainasettelu ja niiden keskellä sijaitseva rauhan kehto sopivat festarillemme niin ideologisesti kuin estetiikaltaankin” – Visio tulee taas

Klubimusiikin festivaali muuttaa Pasilaan.

19.04.2022

Visio-festivaali järjestetään jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen 15.–16.7.2022. Samalla tapahtuma muuttaa Suvilahdesta Pasilan veturitalleille.

 

”Pasila on tunnetusti Helsingin työväenluokan historiallinen kehto, jossa Reijo Jallinojan avantgardistinen utopia korvasi Puu-Pasilan betonibrutalismillaan 1970-luvun puolivälissä. Tasopolarisoitu itä-länsi-vastakkainasettelu ja niiden keskellä sijaitseva rauhan kehto sopivat festarillemme niin ideologisesti kuin estetiikaltaankin. Tämän takia Pasilan veturitallit ovat paras kanvaasi, jonka päälle maalata Visio-festivaali 2022”, vastaava tuottaja Shpat Qerimi sanoo.

Tapahtumasta lupaillaan sekä tuotantotasoltaan että tunteelliselta lataukseltaan erityistä.

”Tahdomme avata näkyvää keskustelua pasilalaisten ja asiakkaidemme kanssa. Turvallisemman yöelämäkulttuurin pioneereina tahdomme luoda keskustelua Pasilan monimuotoiselle käytölle ja sen vaiherikkaan historian ympärille. Uudelle alueelle mentäessä haluamme tuntea olomme tervetulleeksi, ja tämän saavutamme vain luomalla ensiluokkaisen festivaalikokemuksen niin yhteisölle kuin ympäristölle.”

Vision ohjelmasta vastaavat jälleen kuraattorit. Kuraattoreina toimii kotimaisen elektronisen musiikin tahoja, jotka yllättävät taatusti klubimusiikkitietämyksellään. Erona aikaisempiin vuosiin tänä vuonna kuraattoreita on neljä ja kuraattorit toimivat pareittain, joten festivaalin ohjelma on jaettu kahdeksi “A night with” -konseptiksi joissa kaksi kuraattoria muodostaa yhteistöin kolmen lavan ohjelman illalle.

Kuraattorit ovat Helsingin housemusiikin harmaa eminenssi Trevor Deep Jr., Top Billin -veteraani Cool DJ Pinball alias Flipperi, Émotsiya- ja Kotarak-levymerkkien luotsaajana tunnettu tuottaja-dj Katerina ja elektronisen musiikin konkari Roberto Rodriguez.

Lisätietoja esimerkiksi pääsylipuista löytyy tapahtuman kotisivuilta.

Lisää luettavaa