Tässä on kesän virallinen Pride Anthem: Bämästä tutut artistit versioivat suomen epävirallisen kansallistangon

Kesän virallinen Pride Anthem on nyt julkaistu.

03.06.2024

Helena Roudan ja Tiia Karoliinan esittämä ‘Aavan meren tuolla puolen’ on Helsinki Priden vuoden 2024 virallinen Pride Anthem. Kappale uudelleenversioi Unto Monosen säveltämää ja sanoittamaa tangokappaletta ‘Satumaa’, jota on usein kutsuttu Suomen kansallistangoksi. Pride Anthem on tanssittava kesähitti, jossa on säilytetty mukana alkuperäisteoksen säkeitä ja melodiaa. Artistit ovat tuoneet kappaleeseen oman tarinansa toiveiden satumaasta, jossa kaikki sateenkaaren värit kukoistavat.

”On kunnia olla mukana Helsinki Pridessa. Tämän vuoden teema, rauha ja toivo, oli läsnä kappaletta kirjoittaessamme. Meidän satumaassamme ei ole vihalle sijaa eikä
siellä käydä sotaa. Yhteisön ja representaation merkitys on erityisen tärkeää tällaisina aikoina ja olkoon tämä biisi meidän kannanottomme ja ilmaus vapauden ja rakkauden puolesta”, kertovat Helena Routa ja Tiia Karoliina.

Kappaleen on tuottanut Joona Karsimus ja kappaleen uudet osiot ovat artistien Helena Roudan ja Tiia Karoliinan käsialaa. Molemmat artistit ovat tulleet aiemmin yleisölle tunnetuksi mm. BÄMÄ-yhtyeestä.

“On tärkeää että ikonisissa suomalaisen kulttuurin klassikoissa saa kuulua myös vähemmistöjen ääni, jolloin ne voivat olla meille kaikille yhteisiä. Pride Anthemiin
kiteytyy tämän vuoden Rauha ja toivo -teeman sanoma: toivoa tarvitaan erityisesti silloin, kun rauha ei ole itsestäänselvyys. Toivomme Helena Roudan ja Tiia Karoliinan upeiden sanoituksien ja uudelleensovituksen satumaasta tuovan toivoa ja iloa jokaiselle”, kertoo Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen.

Lisää luettavaa