Tässäkö suomiräpin seuraavat supertähdet? ”Toivottavasti molemmat artistit saavat ansaitsemansa huomion”

Ares ja Bizi julkaisivat yhteis-ep:n.

02.02.2024

Suomiräpin ystävien ajatuksissa on jo pitkään kytenyt yksi kysymys: onko Bizi ”next big thing”. Räppäri-laulajalla on notkea, joukosta erottuva omintakeinen flow, hän hallitsee äänenkäytön suvereenisti ja tekee tarttuvia hookkeja. Artisti on kuitenkin julkaissut ihan liian vähän musiikkia, jotta olisi voinut tämän aseman sementoida. Kenties se muuttuu nyt.

Samaa voi sanoa myös Aresista, josta ihan kirjaimellisestikin on povattu seuraavaa suurta nimeä. Räppäri oli hiljattain mukana kansainvälisen Mixtape Madness -median videosarjassa, jossa ennakoidaan Rähinä-räppärin olevan eräs Skandinavian tulevista tapauksista.

Ares on ehdottomasti lyyrisesti ja teknisesti vakuuttavimpia nuoria tekijöitä. Artisti sylkee multiriimejä ja maustaa musiikkiaan laululla sekä äänenpainojen vaihtelulla.

Nyt kaksikko on lyöttäytynyt yhteen kokonaisen ep:n muodossa, ja suuntaa myös yhteiselle kiertueelle. Yhteis-ep on nimeltään Hahaha ja sisältää kuusi kappaletta. Ep:llä kuullaan muun muassa Evertimen ja MD$:n tuotantoa.

Ep:ssä on mielenkiintoista se, että artistien äänenvärit ovat yllättävän samankaltaisia, joka taas tekee ep:stä paljon yhtenäisemmän. Eroja kuitenkin on Bizin ulosannin ollessa aavistuksen kuitenkin vielä kikkailevampi. Ares on räpin moderneja pelisääntöjä noudattava ja samalla sen perinteitä kunnioittava riimittelijä, joka tarjoaa vaikeasti kuoriutuvia punchlineja ja hyödyntää machomaisen matalaa ulosantiaan tilaisuuden tullen. Molempien artistien kohdalla saa olla tarkkana, etteivät nyanssit mene ohi.

Ep on yleistunnelmaltaan varsin rento, joskin ykkössinkkuna julkaistu Just tolleen on menevää nykiräppiä. Kaksikon parasta antia on Älä vertaa, joka huokuu itsevarmuutta. Rachet-kappaleella liikutaan termien puolesta harmaalla alueella.

Kokonaisuudessaan ep on onnistunut ja toivoa sopii, että molemmat artistit saavat ansaitsemansa huomion. Jos PME:n ja Rähinän yhteistyönä julkaisema ep lyö sinut ällikällä, niin sen verran vielä iloisia uutisia, että kaksikko on tätä ennen julkaissut Kadut ei tuu unohtaa -yhteisbiisin.

Tsekkaa alta kiertuepäivät ja ep.

Lisää luettavaa