Tavastian Lauantaidisko täyttää 10 vuotta – juhlissa yllätysvieraita

Lauantaidiskossa on käynyt 10 vuoden aikana 350 000 ihmistä.

Ensimmäisen Tavastian Lauantaidiskon tahtiin tanssittiin syyskuussa 2009. Klubin 10-vuotissynttäreitä juhlitaan Tavastialla 21. syyskuuta livenä esiintyvien yllätysvieraiden kera. Tiedotteen mukaan Lauantaidiskossa on ollut kävijöitä kymmenen vuoden aikana noin 350 000.

”Kymmenen vuotta on yökerhojen maailmassa hurjan pitkä aika. Nopeasti muuttuvalla alalla Lauantaidiskon kestävä ja jo pitkään kasvanut suosio osoittaa, että monipuoliselle, laatumusiikkiin panostavalle popdiskolle on edelleen kysyntää”, kommentoi Lauantaidiskon promoottori Erkko Lehtinen.

”Tavastia on hieno, ajaton instituutio itsessään, ja Lauantaidisko on luontevasti tullut osaksi sitä. Ilahduttavaa on ollut myös seurata monien uusien kotimaisten huippuesiintyjien nousua Lauantaidiskon lähipiiristä: esimerkiksi Alma, Kauriinmetsästäjät ja Elias Gould on usein nähty lavallakin livevieraina. Vesta jopa kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa saaneensa innoitusta uralleen vierailukeikallaan meidän yleisöltämme saamasta vastaanotosta.”

Viime vuosina Lauantaidisko & Ystävät -konsepti on tanssittanut festarikansaa lauantain myöhäisillassa myös Ruisrockissa livevieraiden kera. Lavalla on nähty kotimaisten nousevien nimien ohella muun muassa Charli XCX:n ja Alman yhteinen dj-setti. Lauantaidiskon musiikkivalinnoista vastaavat vakio-dj:t Erkko, Harvest, Skenikswee ja Mini.