Täysin puskista tullut single käänsi monen musiikkivaikuttajan pään: tästä 17-vuotiaasta kuullaan vielä!

Tutustu Louie Blue -nimiseen artistiin etujoukoissa.

”Kohtalaisen valmis paketti kasassa”, kirjoitti eräs Helsingin klubielämän keskeisiä vaikuttajia. Hän oli yksi monista, jotka jakoivat eilen somessa Louie Blue -nimisen artistin esikoissinglen Confused. Louie Bluen soundia ihasteltiin ja samalla toimittajat raapivat päitään: kuka tämä puskista tullut artisti on.

Louie Blue on 17-vuotias turkulainen laulaja–lauluntekijä ja tuottaja Alec Moborg. Hän kertoo fiiliksensä singlen vastaanottoon olevan kiitollinen ja uskomaton.

”En kauheasti miettinyt biisiä tehdessä palautetta, enkä aio jatkossakaan keskittyä siihen. Keskityn uuden musiikin tekemiseen ja annan kuulijoiden päättää tykkäävätkö he siitä vai eivät.”

Confused koukuttaa pehmeällä soundillaan: siinä on melodista elektronista r&b:tä ja indietä. Louie Blue kertoo vaikutteidensa tulevan ”globaalista vaihtoehtoskenestä”. Namedroppeina hän suostuu antamaan Goldlinkin, Allan Raymanin, Kaytranadan ja King Krulen.

Confusedin tuottajana on Pepe Jean Jr. ja tuotanto- ja miksausprosessissa on vahvasti mukana myös Louie Blueta edustavan levymerkki Booa Musicin Kauri Ruohonen.

”Petro Pyysalo (Pepe Jean Jr.) on ihan kevyesti sairain äijä kenen kanssa olen ikinä tehnyt mitään. Pepe pystyy tuottamaan sellasta soundia mitä ei ole ennen kuultu ainakaan Suomen musaskenessä. Tiivis yhteistyö Pepen kanssa tulee ehdottomasti jatkumaan, mutta olen totta kai avoin kaikelle mikä tulee vastaan.”

Ja jos merkkejä osaa lukea oikein, suurempienkin levy-yhtiöiden kiinnostus herää varmasti. Mitä Booa Musicin tallissa oleva artistinalku tuumaa, jos esimerkiksi major-diiliä lyödään pöytään jo tässä vaiheessa?

”En halua tässä vaiheessa sulkea vaihtoehtoja pois, enkä valita yhtä tiettyä reittiä mitä kulkea. Koko projekti on vielä niin uunituore, että pitää rauhassa katsoa, mikä on se paras vaihtoehto minulle.”

Tavoitteita Louie Bluella on. Hän kertoo kokevansa ehdottomasti olevansa kansainvälinen artisti.

”En rajaa mitään pois vaan uskon, että musiikkiani kuunnellaan siellä missä ihmiset siitä pitävät.”

Tällä hetkellä turkulaisartisti on studiossa työstämässä uutta musiikkia. Hän kertoo, että seuraava single on tulossa kesäkuukausina. Tekeillä oleva ep julkaistaan vuodenvaihteessa. Mutta eipä mennä vielä niin pitkälle, kun tässäkin hetkessä riitää sulateltavaa. Kuuntele Louie Bluen Confused alta ja laita nuoren artistin Instagram seurantaan.