Teijo ”Twist Twist” Erkinharju saa oman kunnianosoituksen Kouvolan ydinkeskustaan – julkistus ensi viikolla

Twist Twistille kunniaa.

10.05.2024

Kouvolassa julkistetaan lauantaina 18.5 klo 16.30 Teijo ”Twist Twist” Erkinharjun kunniaksi toteutettu julkinen taideteos. Teos löytyy jatkossa Kouvolan ydinkeskustassa Asemakatu 2-4:ssa rautatieaseman
läheisyydessä.

Taideteos on paikallisten tai paikallislähtöisten toimijoiden yhteistyön tulos. Se tekee kunniaa Kouvolasta ponnistaneelle rumpalilegenda Twist Twist Erkinharjulle. Samanna se on tunnustus myös Kouvolan kaupungille muusikkojen tukemisesta esimerkiksi soittotilojen muodossa.

Hanketta ovat tukeneet muun muassa Kouvolan kaupunki ja alueellinen Taiteen edistämiskeskus. Taideteoksen perustuslaatta on rakennettu talkoovoimin yritysten ja yksityishenkilöiden tuella. Taideteos on paikallisen taiteilijan, muun muassa Death Hawksin, Wigwam Experiencen ja Electric Wizardin kanssa työskennelleen Flow-festivaalien Other Sound -lavan visuaaleista vastanneen Jonne Pitkäsen luomus, jonka keskeisessä osassa on Erkinharjun oma kädenjälki. Teoksessa nousee esiin rumpaliuden ydin: rytmi, toisto, liike ja sovittaminen.

Vuoden graafikoksi 2017 valittu Vilunki 3000 on tehnyt teokseen piirroksen Juha Metson valokuvan pohjalta (Metson valokuva on tämän artikkelin nostokuva).

Lisää luettavaa