Teijo ”Twist Twist” Erkinharju saa oman taideteoksen Kouvolan ydinkeskustaan

Hienolle rumpalille kunniaa.

01.04.2024

Peer Güntin, Leningrad Cowboysin, Los Bastardos Finlandesesin ja MegaSnaken rumpalina tunnettu Teijo ”Twist Twist” Erkinharju saa oman taideteoksen Kouvolan ydinkeskustaan. Taiteilija Jonne Pitkäsen teos nousee rautatieaseman läheisyyteen. Se julkistetaan 18. päivä toukokuuta.

Muun muassa Death Hawksin, Wigwam Experiencen ja Electric Wizardin kanssa työskennelleen, Flow-festivaalien Other Sound -lavan visuaaleista vastanneen Jonne Pitkäsen teoksen keskeisessä osassa on tiedotteen mukaan rumpaliuden ydin: rytmi, toisto, liike ja sovittaminen. Teoksessa olevan piirroksen on tehnyt vuoden graafikoksi 2017 valittu Vilunki 3000 Juha Metson valokuvan pohjalta.

”Teijo Erkinharju on yksi eniten Kouvolaa positiivisessa valossa kansallisesti ja kansainvälisesti edustanut muusikko. Hänet tunnetaan ennen kaikkea ensimmäisenä suomalaisena rockrumpaloinnin supertähtenä sekä laajasti pidettynä ihmisenä. Erkinharjun uniikki ura muun muassa Peer Güntin ja Leningrad Cowboysin rumpalina on merkittävä luku suomalaisen rockin saagassa”, todetaan tiedotteessa.

Hanketta ovat tukeneet muun muassa Kouvolan kaupunki ja alueellinen Taiteen edistämiskeskus. Taideteoksen perustuslaatta rakennetaan talkoovoimin yksityishenkilöiden tuella.

Lisää luettavaa