Television-yhtyeestä tunnettu Tom Verlaine on kuollut

Tom Verlaine on poissa.

29.01.2023

Television-yhtyeestä parhaiten tunnettu kitaristi Tom Verlaine (oikealta nimeltään Thomas Miller) on kuollut. Verlaine oli kuollessaan 73-vuotias.

Asiasta kertoi ensi kesänä kolmelle keikalle Suomeen saapuvan Patti Smithin tytär Jesse Paris Smith. Smith ei kertonut tarkempaa kuolinsyytä. Hän kuitenkin totesi Verlainen kuolleen lyhyen sairauden jälkeen.

Verlaine tuli tunnetuksi Television-yhtyeen kitaristina. Television oli osa New Yorkin CBGB’s-keikkapaikan legendaarista bändikatrasta, johon kuului yhtyeitä kuten The Ramones, Talking Heads sekä Blondie.

Televisionin hajottua Verlaine teki lukuisia soolalbumeita. Parhaiten hänet muistetaan kuitenkin Televisionin nerokkaiden Marquee Moon– ja Adventure-levyjen tyylitajuisena kitaristina, jolla oli täysin omanlaisena kaltainen tapa käsitellä soitintaan. Television hajosi vuonna 1978, mutta se julkaisi yhden studioalbumin vielä vuonna 1992. Yhtye teki myös paluukeikkoja ja -kiertueita useaan otteeseen.

Julkaisunsa aikoihin levyt eivät myyneet merkittäviä määriä. 1990-luvun alussa yhtye nousi kuitenkin vaihtoehtomusiikin harrastajien suosioon, ja nautti kulttimainetta.

Lisää luettavaa