Teurastamolla kuullaan ensi viikonloppuna jazzia – mukna luonnollisesti M.A. Numminen ja Pedro Hietanen

Teurastamo jazz tulee taas!

Teurastamo Jazz järjestetään kolmatta kertaa lauantaina 14.7. Teurastamon kesän suosikkeihin kuuluva ilmaistapahtuma valtaa ”Kalasataman olohuoneen” jo kolmatta kertaa.

Lauantaipäivän aloittaa lokerointiin taipumaton Sami Niemisen ja Juha Litmasen duo Nieminen & Litmanen, joka Hammond-urkujen ja rumpusetin voimin toivottaa yleisön tervetulleeksi. Rennon letkeästä boogie-tunnelmasta sukelletaan syvempiin vesiin, kun helmikuussa levyn Animal Image julkaisseet trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Mika Kallio pääsevät improvisoinnin makuun.

Jazz-standardien äärelle päästään Il Mondo di Karrin johdolla. Italian ja Suomen väliä tiiviisti matkaava Karri Luhtala tuo mukanaan lavalle italialaisen laulajan Marilena Paradisin ja luvassa on jazz-musiikkia italialaiseen tyyliin amerikkalaista perinnettä unohtamatta. Jotta tunnelma pysyy kepeänä läpi illan, ohjelman paraatipaikalla esiintyvät M.A. Numminen ja Pedro Hietanen. Hersyvän monipolvisten jazzin syvintä olemusta ruotivien välispiikkien lisäksi duon antia ovat esimerkiksi hitit Helga-neiti ja Kumipallo.

Heidän jälkeensä tapahtuman huipentaa suomalais-senegalilainen Saïsba perkussionisti, laulaja ja tanssija Ismaila Sanen johdolla. Kansainvälisestä muusikkoryhmästä koostuva bändi seikkailee afrobeatin, rytmisen jazzin ja fuusion maailmassa ja päättää festivaalin aloittamalla yön tanssit.

Tapahtuman Facebook-sivuille päset tästä.