The Avalanches, Caribou, Mac DeMarco ja Mogwai – Sideways julkisti miltei 30 esiintyjää

Festivaali siirtyy myös pelkän kasvisruuan tarjoamiseen.

08.12.2021

Sideways-festivaali järjestetään Helsingin Nordiksella 16.–18. kesäkuuta 2022. Kahtena edelliskesänä pandemian takia peruttu tapahtuma julkisti juuri ensimmäiset esiintyjäkiinnityksensä. Paletti on laitettu melkolailla uusiksi, The Avalanches on miltei ainoa jälleen buukattu nimi.

Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuvan aussibändin lisäksi ulkoimaiset kiinnitykset ovat Caribou, Mac DeMarco, Mogwai, Big Thief, Molchat Doma, Oneohtrix Point Never, Passenger, Yves Tumor & Its Band, Dry Cleaning ja Ryley Walker.

Juho Vanhasen (Oranssi pazuzu), Timo Kaukolammen (K-X-P) ja Tomi Leppäsen (Circle, Aavikko) muodostama Haunted Plasma esiintyy Sidewaysissa ensimmäistä kertaa elävän yleisön edessä. Haunted Plasma teki ensiesiintymisensä Roadburn Redux -striimikeikalla keväällä. Tuolloin bändin vierailevina solisteina toimivat Mat McNerney (Hexvessel, Grave Pleasures) ja Ringa Manner (The Hearing, Ruusut).

Toinen erikoiskonsertti on Richard Dawsonin ja Circlen ensimmäinen varsinainen yhteisesiintyminen. Dawson teki debyyttinsä Circlen keulilla Sideways-festivaalilla 2019, tuolloin tosin yleisölle yllätyksenä. Dawson ja Circle julkaisivat hiljattain Henki-albumin, joka on muun muassa fantastinen.

Muut kotimaiset julkistukset ovat Vesala, Vesta, Ruusut, Yeboyah, Maustetytöt x Agents, Uusi Fantasia, Arppa, F, Jesse Markin, Kissa, Malla, Pambikallio, Rosa Coste ja Yona.

Ohjelmisto täydentyy lähikuukausien aikana suurella määrällä ulkomaisia ja kotimaisia artisteja. Rajattu erä erikoishintaisia kolmen päivän lippuja tulee myyntiin torstaina 9. joulukuuta klo 10. Lisäksi Sideways siirtyy ensimmäisenä suurena kotimaisena musiikkitapahtumana pelkän kasvisruoan tarjoamiseen niin yleisölle kuin festivaalin esiintyjille ja henkilökunnallekin.

”Kasvisruokaan siirtyminen tuntui Sidewaysille itsestäänselvältä vaihtoehdolta. Suuri osa festivaalilla myydyistä ruoka-annoksista on jo tähänkin asti ollut kasvis- tai vegaaniruokaa, ja ympäristövastuullisuus on sekä Sidewaysille että tapahtuman kävijöille tärkeä arvo”, Sidewaysia järjestävän Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo.

”Kuten aiemminkin, festivaalimme ruokatarjonta tulee olemaan kiinnostavaa, tasokasta ja monipuolista, ja tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä tapahtumaan saapuvien ruokatoimijoiden kanssa jo suunnitteluvaiheessa.”

Lisää luettavaa