The Beatles saapui jouluaattona Spotifyhin – Kuunnelluin kappale on melkoinen yllätys

Musiikinystävät saivat vajaa viikko sitten melkoisen joululahjan, kun The Beatlesin koko tuotanto ilmestyi kertaheitolla suoratoistopalveluihin. Ei mikään yllätys, että yhtyettä onkin kuunneltu ahkerasti, mutta kuunnelluimpien kappaleiden listalta löytyy pieni yllätys. Ei, kyseessä ei ole Yesterday eikä edes All You Need Is Love.

Tällä hetkellä The Beatlesin kuunnelluin kappale Spotifyssa on nimittäin yhtyeen esikoissingle Love Me Do, joka julkaistiin myös debyyttialbumilla Please Please Me (1963). Kappale johtaa listaa jo yli viiden miljoonan kuuntelukerran tuloksella. Muut kärkibiisit ovat kuitenkin yhtyeen myöhempää tuotantoa ja paljon ikonisempia kappaleita.

TOP5-lista näyttää uutisen kirjoitushetkellä tältä:

  1. Love Me Do
  2. Come Together
  3. Let It Be
  4. Hey Jude
  5. Here Comes the Sun

Vielä kiinnostavammaksi Love Me Do -kappaleen suosion tekee se, että Rolling Stonen raportoidessa The Beatlesin Spotify-suosiosta vasta pari päivää sitten, kärkipaikkaa piti Come Together ja Love Me Do seurasi vasta sijalla 8. Nyt esikoisalbumin varhaishitti johtaa Come Togetheria lähes kahden miljoonan kuuntelukerran etumatkalla.

Emme osaa lähteä arvailemaan, mistä Love Me Don suosio johtuu. Spotifyn mukaan The Beatles on vajaan viikon aikana tavoittanut yli 6 miljoonaa kuulijaa, joten pikaisella laskutoimituksella noin viisi kuudesta The Beatlesia Spotifysta kuunnelleesta on kuunnellut tämän kappaleen. Jotakin taikaa siinä täytyy olla.

Lisää luettavaa