The Rasmus ja Kalush Orchestra yhdistivät voimansa – In the Shadowsin uudessa versiossa kuullaan huilua ja räppiä

Oo-oooo!

21.10.2022

Toukokuussa Euroviisut voittanut ukrainalainen Kalush Orchestra ja Suomen edustaja The Rasmus tekivät uuden version 2000-luvun alun jättihitti In the Shadowsista.

Ukrainalaisella folkilla ja hiphopilla päivitetyn version nimi on In the Shadows of Ukraine. Ajatus yhteistyöstä syntyi jo keväällä, kun yhtyeet tapasivat ensimmäisen kerran.

”Luulen, että kaikki ikäiseni ukrainalaiset ja hieman vanhemmatkin muistavat tämän The Rasmuksen kappaleen todella hyvin. Olin 17-vuotias kuullessani sen ensimmäisen kerran, ja se oli minulla soitossa tauotta. En olisi ikinä voinut uskoa, että tapaisin bändin, saati että pääsisin tekemään heidän kanssaan uuden version tästä ikonisesta biisistä”, Kalush Orchestrassa räppäävä Oleh Psjuk kommentoi.

”Me rakastuimme heti Kalush Orchestran omaperäiseen soundiin – ukrainalaista folkia, räppiä, huiluja. Oli todella inspiroivaa kuulla, miten In The Shadows voi syntyä uudelleen! Ja sen sanoitukset ovat valitettavasti vieläkin merkityksellisempiä sen suhteen, mitä nyt tapahtuu Ukrainassa ja ympäri maailmaa”, The Rasmuksen Lauri Ylönen kertoo.

Bändit esiintyivät yhdessä pienimuotoisesti Torinon kaduilla jo viisujen aikaan. Tiedotteen mukaan lisää yllätyksiä on luvassa, ja bändien yhteistyö saa vielä jatkoa.

Biisin uuteen versioon on tehty myös musiikkivideo, joka on pääosin ukrainalaisen tiimin käsialaa. Kalush Orchestra kertoo, että videon tarkoitus on levittää mahdollisimman paljon tietoisuutta Ukrainan sodasta ja ukrainalaisten rohkeudesta.

Katso video ja kuuntele biisi alta.

Lisää luettavaa