The Ronettes -ikoni Ronnie Spector on kuollut

Spector aloitti pitkän musiikkiuransa jo nuorena.

AOP

Yhdysvaltalainen laulaja Ronnie Spector, syntymänimeltään Veronica Bennett, on menehtynyt 78-vuotiaana lyhyen syöpätaistelun jälkeen. Spectorin perhe ilmoitti suru-uutisesta eilen artistin kotisivuilla.

”Rakas enkelimme on poistunut keskuudestamme tänään. Ronniella oli aina pilke silmäkulmassa, sisukas asenne, kiero huumorintaju ja hymy huulilla. Hän oli täynnä rakkautta ja kiitollisuutta. Hänen pirteä äänensä, leikkisä luonteensa ja taianomainen olemuksensa elävät kaikissa heissä, jotka tunsivat, kuulivat tai näkivät hänet”, Spectorin läheiset kirjoittavat.

Spector tunnettiin erityisesti tyttötrio The Ronettesista, jonka hän perusti 1950-luvun lopulla ollessaan vasta teini-ikäinen. Yhtyeen tunnetuimpaan kokoonpanoon kuului Ronnien lisäksi hänen siskonsa ja serkkunsa. Ryhmä julkaisi vain yhden albumin, mutta lähes puolet sen kappaleista nousi Yhdysvaltain Billboard-listoille. Levyn tunnetuimpia hittejä ovat Baby, I Love You sekä Be My Baby. Yhtye kiersi muun muassa The Beatlesin ja The Rolling Stonesin kanssa 60-luvun lopulla.

Spector aloitti soolouran 80-luvulla The Ronettesin hajottua. Laulaja julkaisi neljä albumia, joista viimeisin ilmestyi vuonna 2016, ja hän esiintyi aktiivisesti aina vuoden 2019 loppuun asti.

Lukuisat artistit muistelevat laulajaikonia sosiaalisessa mediassa.

”Rakastin hänen ääntään niin paljon. Hän oli todella erityinen henkilö ja rakas ystävä. Sydämeni on särkynyt”, kirjoitti Beach Boys -yhtyeen perustaja Brian Wilson.

”Hän oli ihmisistä suloisin. Ja hän jätti lähtemättömän jäljen rock’n’rolliin”, totesi rockmuusikko Joan Jett.