The Xx julkaisi singlen, joka saa aidosti innostumaan tulevasta levystä

Say Something Loving on uusi biisi yhtyeen tulevalta I See You -albumilta, joka julkaistaan 13. päivä.

02.01.2017

Pari kuukautta sitten brittipumppu The Xx julkaisi kauan odotetun paluusinglen, joka sai hyvin innostuneen vastaanoton. Onhan Hold On kappaleena ihan mainio, mutta lopulta se jätti kylmäksi, koska siltä odotti paljon enemmän. Kappaleen suurimmat ansiot olivat, että se oli pitkästä aikaa uusi biisi The Xx:ltä ja että siinä samplattiin kasarihittiä.

Hold On kuitenkin esitteli The Xx:n uudistuneen soundin, joka huokuu lämpöä, joka erottautuu yhtyeen aiemmasta kylmäkiskoisesta äänimaisemasta. Nyt yhtye jatkaa kuuntelijoiden tutustuttamista uuteen tyylinsä Say Something Loving -kappaleella, joka on kuin Hold On, mutta paljon parempi. Hemmetin paljon parempi.

Say Something Loving on löytänyt sen yhtyeen sisäisen dynamiikan, jota Hold On -kappale jäi kaipaamaan. Hold On roikkui lähinnä kertosäekoukun varassa eikä kappale kehittynyt yhtyeelle totuttuun tapaan oikein mihinkään. Uusi kappale on kuitenkin huomattavasti kokonaisvaltaisempaa indiepopittelua, joka on selkeästi kunnianhimoisempi sävellys kuin yksinkertainen Hold On -kappale.

Uudelle kappaleelle on annettu tilaa kehittyä matkan varrella, sillä se ei ole yhtä suoraviivaisesti alusta loppuun kuin Hold On. Se leikittelee kuuntelijan kanssa, sisältää tuttua The Xx -kitarointia ja laulun sisäistä dialogia, jota höystetään kauniilla harmonialla. Toisin sanoen kappaleella on kaikki, mitä Hold On antoi itseltään vielä odottaa.

Tulevaa kolmatta I See You -albumia ajatellen uusi single saa The xx:n uuden suunnan kuulostamaan törkeän hyvältä. The xx ei vilkuile varovasti mustan otsatukan alta kuuntelijaa minimalistisella ja pidättäytyvällä indiepopillaan, vaan tarjoilee nyt kokonaisvaltaisemman paletin tarttuvaa pop-musiikkia.

Say Something Loving saa mielen tulvimaan lämpöä, koska se kuulostaa vilpittömästi ihanalta. Kappale käärii Coexist-levyn tunnelmoinnin ja debyytin viettelevyyden lämpöiseen vilttiin, joka päällä tekee mieli tanssahdella ympäri asuntoa heti aamusta.

Toivottavasti uudella albumilla kuullaan paljon enemmän Say Something Lovingia kuin Hold Onia.

 

Lisää luettavaa