The xx tuulettaa tunteitaan dokumenttitrilogiassa ja vetäisee kaupan päälle Wham!-klassikon Last Christmas

19.12.2012

Hipsterit harjoittavat kauan kaivattua aitoutta avautumalla haastattelussa ja coveroimalla tunteellisen kasariklassikon.

Kuva: XL Recordings

Indiesuuruus The xx on ollut väsymiseen asti esillä Pitchforkissa muutenkin, mutta nyt lehti tarjoaa yhtyeen faneille erinomaisen tilaisuuden oppia lempibändistään jotain aivan uutta kolmen lyhytdokkarin muodossa.

Recording-, Rehearsal– ja Live-nimisillä katkelmilla muusikot kertovat työskentelystään, treenailevat esityksiään ja esittävät bonuksena syksyllä ilmestyneeltä Coexist-albumilta kappaleet Fiction, Angels ja Tides. Dokumenttisarjan on ohjannut Jamie-James Medina, tunnettu rock- ja pop-valokuvaaja ynnä ohjaaja, joka on seuraillut yhtyeen touhuja ennenkin.

Bändi ei ole kuitenkaan tyytynyt vain ajattelemaan ääneen viisauksia – onhan jo joulu tulossa. BBC Radio 1:n Live Lounge -ohjelmassa piipahtanut ryhmä takertui Wham!-kaksikon järjettömän suosittuun vuoden 1984 jouluhittiin Last Christmas. The xx:n laskelmoidun viileä versio kasariklassikosta ei mitenkään ensisijaisesti huou juppiajan rempseää salihousuestetiikkaa, mutta säväyttää silti/siksi.

Tempauksesta kertoi muiden muassa Prefix. Bändin levy-yhtiö Young Turks ystävällisesti suvaitsi julkistaa lopputuloksen SoundCloud-sivullaan:

Lisää luettavaa