Thurston Mooren kitara varastettiin jälleen

14.12.2012

Tällä kertaa kyseessä oli musta Jazzmaster.

Kuva: Ecstatic Peace

Kaikki muistavat syyskuun 2012. Sonic Youthin innokkaat fanit auttoivat palauttamaan bändille kaksi kolmetoista vuotta sitten varastettua Fender Jazzmasteria. Rumba ounasteli optimistisesti, että ehkä kitaroiden yhteenpaluu jollain astraalitasolla ennakoi myös bändin elvyttämistä.

Ei elpynyt, ei. Sen sijaan Thurston Moorelta pöllittiin taas yksi samanmerkkinen instrumentti, kertoo Pitchfork.

Sonic Youth -kitaristi kertoo yhtyeen kotisivulla varkaudesta ja antaa sekä tuntomerkkejä että valokuvia. Rötös tapahtui hotellissa Philadelphiassa:

”Thurston Moore had his 1960 (circa) Fender Jazzmaster stolen from the Best Western in Philadelphia (501 N 22nd St) last night 12-12-12 around 12 midnight. It’s Thurston’s iconic Sonic Youth black Jazzmaster with all the stickers on its body.”

Poliisia on informoitu asiasta, mutta kaikkia Philadelphiassa päin liikuskelevia kehotetaan pitämään silmänsä auki, jos vaikka sattuisi jossain soittopelimyymälässä eteen osumaan tarroja täynnä oleva, pahasti naarmuinen kitara vuodelta 1960, sarjanumero 41927.

Vaikuttaa pahasti siltä, että vastoinkäyminen ei ainakaan nopeuta Sonic Youthin eheytymistä. Ja milläpä Moore soittelisi muissakaan musiikkihankkeissaan, jos instrumentit aina varastetaan?

Lisää luettavaa