Tietovuoto: vieläkö planeetan suurimmat naisartistit esiintyvät maailman suosituimman videopelin maailmassa suurkeikalla?

Fortnite-maailmassa tapahtuu. Vai tapahtuuko?

06.05.2021

Fortnite on tällä hetkellä maailman suosituimpia ellei maailman suosituin peli. Niin sanotussa battle royale -pelissä pelaajat lasketaan pelimaailmaan sattumanvaraisesti, ja sitten he taistelevat toisiaan vastaan niin kauan, kunnes vain yksi on enää jäljellä.

Fortnite tuli pelimarkkinoille vuonna 2017. Ensimmäisen vuoden aikana se tuotti voittoa yli neljä miljardia euroa. Fortnitestä on tullut valtavan suosittu popkulttuuri-ilmiö etenkin nuorison parissa. Ei olekaan ihme, että peliä käytetään hyväksi myös tuotteiden ja artistien markkinoinnissa. Näistä olemme kertoneet ennen esimerkiksi täällä.

Nyt nettiin on vuotanut 94 sivua pitkä tiedosto, joka paljastaa peliä työstävän Epic Gamesin suunnitelmia pelin markkinoinnin suhteen. Tiedoston mukaan yhtiö esimerkiksi suunnitteli pelimaailmaan järjestettäviä keikkoja suurartisteilta kuten Lady Gaga, Ariana Grande sekä J Balvin. Näiden keikkojen oli määrä toteutua viime vuoden lopulla. Kaksi näistä kuitenkin peruttiin, ja huhujen mukaan siirtämisen syynä oli koronaviruspandemia, joka vaikeutti niiden suunnittelua.

Näistä kolmesta J Balvin esiintyi kuitenkin pelimaailmassa järjestetyssä konsertissa pyhäinpäivänä 2020.

Tietovuodosta ei käy ilmi, nähdäänkö Ariana Grandea tai Lady Gagaa keikalla kenties sen jälkeen, kun koronapandemia tästä hieman hellittää.

Lisää luettavaa