”Tietty yksisilmäisyys ja näköalattomuus on nykyään harmillisen yleistä” – Tomi Nordlund & Syvä Joki julkaisi uuden videon

Tomi Nordlund & Syvä Joki tietää, tietää.

cof

Tamperelaisyhtye Tomi Nordlund & Syvä Joki julkaisi uuden videon.

Videomuotoon on puettu uudelta Viisi vuotta myöhemmin -albumilta löytyvä kappale Tiedän, tiedän, joka rikkoo bändin aiemmista tekemisistä mahdollisesti syntyneet mielikuvat folk pop -herkistelystä.

“Tämä on melkoinen tuuttaus, varsinkin livenä. Vanhana The Clash -diggarina halusin saada tähän mukaan myös ripauksen reggae-meininkiä. Soolot ovat puhdasta nonsense-paahtamista. Niitä ei tarvinnut säveltää”, kitaristi Matti Jokelainen kertoo.

Kappale ottaa solisti Tomi Nordlundin mukaan kantaa nykyiseen some-keskustelukulttuuriin. Biisissä heitetään piikkiä pää punaisena netissä mylviville ihmisille, jotka luulevat olevansa joka alan asiantuntijoita.

“Tietty yksisilmäisyys ja näköalattomuus on nykyään harmillisen yleistä. Pahoin pelkään, että siitä on tullut jo standardi, kun oikeasti kaipaisimme paljon monipuolisempaa, perustellumpaa ja vastavuoroisempaa keskustelukulttuuria. Toisaalta tämä biisi voi silti kertoa vaikka parisuhteesta.”

Katso video alta.