Toinen Antti tekee musiikkia omilla ehdoillaan – My First Band -solisti ja mm. Tanssii tähtien kanssa -solistin kappale ennakossa Rumbassa

Toinen Antti julkaisee singlen, jonka video on nyt ennakkonäytössä Rumbassa.

22.02.2023

Toinen Antti on yhtä kuin Antti Koivula (tuttu parhaiten yhtyeestä My First Band), joka työstää nyt omaa soololevyään.

My First Band keräsi itselleen nimeä muutamia vuosia takaperin, ja se osallistui muun muassa vuoden 2017 UMK-karsintoihin. Tämän lisäksi Koivula on ollut monessa projektissa omalla nimellään esimerkiksi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman solistina, Pyhimyksen kiertueyhtyeessä ja monessa muussa. Soolourallaan Koivula tekee musiikkia kuitenkin täysin omille ehdoillaan.

”Haluan tehdä lauluja niistä asioista, joista on vaikea puhua. Oon valmistellut kaikessa hiljaisuudessa pitkäsoittoa. Uuvuin metsästämään Kaiulla (Kaiku Recordings, joka julkaisee muun muassa Juha Tapion musiikkia) valtavirran kuuloista mieskertojaa itsestäni. Kadotin prosessissa itseni, uuvuin ja päädyin terapiaan. Olen operoinut sen verran pitkään mainstreamin ja popin rakenteissa, joten olin jo unohtanut maailmassa olevan muutakin. En toisaalta löydä itseäni suomi-indien folk tai rockbändi-kulttuuristakaan”, Koivula kertoo ja jatkaa:

”Olen 1980-2000 luvun alun kasvatti popmusiikin suhteen, joten nykypäiväinen popin valtavirta on mielestäni nuorten laji jota se on aina ollutkin. Olen heimoton, alien siinäkin suhteessa. Tunnen vetoa enemmän ja enemmän elektroniseen musiikkiin ja haluaisin osata tehdä sitä instrumentaalisti. Kuitenkin on niin että laulaminen on elämässäni ehkä tärkeintä päätyvät biisit aina lopulta lauletuiksi lauluiksi. Joku sanoi musaa tekno-Hectoriksi Dervissin (edellinen single, toim.huom.) julkaisun jälkeen. Kumpikaan ei pidä paikkaansa tismalleen, mut jotain tolkkua siinä on”, hän päättää.

Kappale julkaistaan virallisesti perjantaina, mutta sen video on nyt ennakkonäytössä Rumbassa. Voit katsoa videon alta.

Lisää luettavaa