Toolin viime julkaisusta on kulunut jo yli kymmenen vuotta – työstää uutta albumia nyt neljänä päivänä viikossa

01.08.2016

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Yhdysvaltojen alternative metal -jätti Tool on kunnostautunut faniensa kiduttamisessa mitä raaimmalla tavalla. Bändi on antanut lukuisia vihjeitä siitä, että viides albumi on tulossa, ja pian. Uutta materiaalia ei kuitenkaan näy eikä kuulu.

Jo vuonna 2010 laulaja Maynard James Keenan kertoi kirjoittavansa uutta materiaalia seuraavalle albumille. Vuonna 2013 uutta levyä lupailtiin seuraavalle keväälle. Vuonna 2014 Rumbassa pohdittiin kahdeksanvuotiseksi venyneen keston syitä.

On siis uuden vihjailun aika. Bändi kertoi verkkosivuillaan tiistaina, että työstää nyt albumia neljänä päivänä viikossa. Fanit ovat jälleen herätelleet uskoa, jospa yli vuosikymmenen kestänyt ”ihan kohta” päättyisi pian. Kuinka monta päivää levyn valmistumiseen menee, sitä ei tiedetä.

Edellinen albumi, 10,000 Days, julkaistiin vuonna 2006. Bändi ei ole ilmoittanut lopettaneensa, ja on esiintynyt edellisen albumin jälkeen.

Tool on selittänyt taukoaan vuonna 2007 alkaneella oikeusjupakalla, joka on maksanut heille aikaa ja miljoonia dollareita. Lisäksi soittajien ”prioriteetit ovat muuttuneet”, kun perheisiin on syntynyt lapsia. Jäsenten myös kerrotaan etääntyneen toisistaan vuosien varrella.

Vuosien varrella uudesta levystä on paljastunut pieniä paloja. Nyt tiedetään, että tuleva albumi tulee olemaan aiempaa raskaampi ja äänimaailmaltaan ”metallisempi”, levyllä ei ole alle 12-minuuttisia kappaleita, ja että materiaalissa on ”todella uniikkeja tahtilajeja”.

Jotenkin bändi saa uskomaan, että albumi todella etenee hyvää vauhtia. Kuitenkin Melvins-yhtyeen Buzz Osborne kertoi heinäkuussa, ettei äänityksiä ole edes aloitettu.

Ota tästä nyt selvää.

Alla kidutukseen.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa