Bowie-basisti Trevor Bolder on kuollut – ja mitä kaikkea hänen meriittilistaltaan löytyykään

Musiikkimaailmaa viime aikoina ravistelleet kuolemantapaukset saivat valitettavaa jatkoa, kun tieto esimerkiksi Uriah Heepissä ja David Bowien The Spiders from Mars -yhtyeessä soittaneen Trevor Bolderin kuolemasta varmistui. Jos Bolderin tuotanto ei ole tuttua, lue tästä, missä kaikessa herra ehti olla mukana.

Kuva: Maria Luisa Spagnuolo / Wikipedia

Muun muassa Classic Rock -lehti vahvisti brittibasisti Trevor Bolderin menehtyneen eilen 21. toukokuuta. Haimasyöpää sairastanut Bolder oli kuollessaan 62-vuotias.

Bolder ehti mittavan uransa aikana soittaa lukuisissa yhtyeissä, joista tunnetuimpia ovat Uriah Heep ja David Bowien 1970-luvun alun taustabändi The Spiders from Mars. Uriah Heepin riveihin Bolder liittyi vuonna 1976 korvaten edellisen basistin John Wettonin. Bolder oli mukana Heepin Innocent Victim– (1977), Fallen Angel– (1978) ja Conquest (1980) -levyillä, kunnes liittyi vuonna 1981 Wishbone Ashiin.

Pesti jäi kuitenkin yhden levyn mittaiseksi, ja pari vuotta myöhemmin Bolder palasi Uriah Heepiin. Sen jälkeen hän onkin soittanut jokaisella Heep-albumilla aina Equatorista (1985) Into the Wildiin (2011).

Jos Bolderin nimi ei valmiiksi soita kelloja, niputimme kokoon pienen listan biiseistä, joita basistisuuruus on ollut levyttämässä. Onhan tuossa alkupäässä aika kiva lista rockin ikivihreitä. RIP.