True crime on trendi tv-sarjoissa ja podcasteissa – toimii myös musiikissa!

Bror Gunnar Jansson saapuu Helsinkiin laulamaan kammottavista rikoksista.

25.10.2019

Vaikka tosielämän rikoksia käsittelevät tv-sarjat ja podcastit nauttivat suosiota maailmanlaajuisesti, musiikissa aihepiirin käsittely on viime aikoina tuntunut jämähtäneen opiaattien hehkutteluun. ”True crime” ei ole missään nimessä mikään uusi juttu musiikissa – murhamiehistä ja rötöksistä on laulettu niin kauan kuin joku kitarantapainen on pysynyt kädessä.

Tällaiseen juurevampaan perinteeseen nojaava ruotsalaisartisti Bror Gunnar Jansson julkaisi syyskuussa albumin They Found My Body in a Bag. Sen yhdeksän kappaletta käsittelevät oikeasti tapahtuneita väkivaltaisuuksia.

”En ole tehnyt näitä hirmuteoista kertovia kappaleita viihdemielessä. Tämä on tapani käsitellä maailmaa ja sen pahuutta. Tämä on miesten aiheuttamaa ja yleensä naisiin kohdistunutta väkivaltaa”, Jansson kommentoi.

”Meidän täytyy laittaa piste tälle. Ja yhdessä pystymme siihen.”

Jansson nauttii suosiota kotimaansa lisäksi myös muun muassa Ranskassa. Hänen ilmaisuaan on verrattu vaatimattomasti Nick Caveen ja Tom Waitsiin, ja musiikin tunnelmaa kuvattu Jim Jarmuschin ja David Lynchin leffoihin sopivaksi.

Bror Gunnar Jansson esiintyy Malmitalolla 30. lokakuuta. Arvomme kaksi kahden hengen lippupakettia konserttiin. Jätä alle yhteystietosi – arvomme lippupaketit kaikkien osallistuneiden kesken maanantaina 28. lokakuuta.

KILPAILU ON PÄÄTTYNYT. Lippujen voittajat ovat Riina Päivärinta ja Heidi Tomperi.

Lisää luettavaa