Trumpille ja muille poliitikoille musiikkinsa käytöstä haistatellut Michael Stipe hyppäsi Bernie Sandersin leiriin

Kuva: Kris Krug (Wikimedia Commons)

R.E.M. -solisti Michael Stipe on ilmoittanut tukevansa Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen ehdokkaaksi senaattori Bernie Sandersia. NME:n mukaan Stipella on kannatukselleen yksinkertaiset perustelut.

”Hän on senaattori, joka on johdonmukaisesti äänestänyt niin kuin itse olisin poliitikkona äänestänyt, ja joka on säilyttänyt vakaasti oman kantansa ja uskonsa,” Stipe kuvailee.

Stipe ei muusikkona ole Sandersin tukijoukoissa yksin, vaan lukuisat artistit ja yhtyeet Red Hot Chili Peppersistä Foo Fightersiin ja The Doorsiin ovat ilmoittaneet tukevansa Sandersin ehdokkuutta. Sandersin kampanja on aiemmin julkaissut myös 120 tukijoiksi ilmoittautuneen taiteilijan ja muusikon listan.

Stipen poliittinen kannanotto voi kuitenkin tulla pienenä yllätyksenä, sillä solistin viime syksyisistä kommenteista sai helposti sen kuvan, ettei hän halua yhtyeensä musiikkia käytettävän missään poliittisessa yhteydessä.

”Painukaa vittuun, koko sakki — te surkeat, huomionhakuisesti, vallanhimoiset pikku miehet,” Stipe tylytti Rolling Stonen mukaan viime syyskuussa. ”Älkää käyttäkö meidän musiikkiamme tai minun ääntäni teidän ääliömäisessä farssikampanjassanne.”

Stipe julkaisi lausuntonsa republikaanien Donald Trumpin käytettyä ilman lupaa R.E.M:n kappaletta kampanjatilaisuudessaan.