Tulevaisuuden nimiä ja kokeneempaa osastoa – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Youtube

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla pari nostoa kappaleista.

Palma & Zoë LowBroken Love
Suomalaista elektronisen musiikin osaamista, mutta lungilla otteella. Näin voisi kuvailla Palman, eli Alec Palmroosin, tekemää musiikkia. Yhdessä Kasperg-artistin kanssa musiikkia tekevä Palma on asettunut Amsterdamiin. Amsterdamissa hän ilmeisesti liikkuu oikeissa piireissä, ainakin Zoë Lowin lauluraidasta päätellen. Bassolinja saa tukea Lowin ajattomasta laulusta ja näin ollen biisi kannattaa pistää kuunteluun. Samaan syssyyn uskallamme vihjaista, että Palma kannattaa panna merkille tulevan varalta.

Saint JhnSucks To Be You
Saint Jhn on julkaissut urallaan levyjä ja CV:stä löytyy Tiktokin kautta jättihitiksi noussut ja sittemmin miljardin striimauksen rajapyykin Spotifyssa rikkonut Roses-remix. Tuore levy kuitenkin näyttänee parhaitan sen, mihin suuntaan Saint Jhn on kaartumassa. Pääpointti on artistin oman materiaalin laadukkuus ja erityisesti sen ainutlaatuisuus. Hieman mutkitteleva laulutyyli kutkuttaa kerta toisensa jälkeen ja on siinä hyödynnetty efektejä tai ei, niin ainakaan kukaan muu ei niitä ole toistaiseksi hiffannut hyödyntää samaan malliin.

Sucks To Be You löytyy samaa nimeä kantavalta albumilta. Levyllä vierailee tähtinimiä, kuten Kanye West, mutta artistiin tutustuminen kannattaa tehdä nimikkobiisin kautta, jolla vierailijoita ei kuulla. Kappale samalla avaa myös levyn, joten biisi ei maistu, niin sitten levykin kannattaa pistää pauselle. Sen verran vahvasti artisti vokaalinsa suorittaa, että ne ovat kuin vesileima mille tahansa biisille kuin keksiikään koskea.

SiaHey Boy
Ja mitä tulee ainutlaatuisiin ääniin, niin Sia on siihen joukkoon yksi lisää. Vahvaääninen australialainen on ohjannut ja käsikirjoittanut oman Music-elokuvan, joka ilmestyy ensi vuonna. Tietysti tälle elokuvalle tehdään soundtrack, jolla kuullaan Sian musiikkia. Hey Boy löytyy tältä soundtrackilta ja on suoraan Sian pelikirjasta, eli taattua soundia laulajan faneille.

Jori SjöroosSntarien
Jori Sjöroos julkaisi Sjöroots-albumin, jonka ehdottomia helmiä Sntarien on. Voimakas, joitain ysärin kaikuja lauluraidan puolesta tuova kappale. Jätetään liiallinen analysointi kuitenkin sikseen, Sjöroos käväisi Rumban haastattelussa ja se ilmestyy pian. Sitä ennen levy kannattaa ottaa haltuun.

Viikon Vain elämää:

Ressu RedfordLiekki
Tuoreimmassa Vain elämää -jaksossa versioitiin Mariskan kappaleita Arja Korisevan, Herra Ylpön, Stigin, Reino Nordinin, Ressu Redfordin, Jannika B:n ja Vesku Jokisen toimesta.

Ressu Redford on painanut viikko toisensa jälkeen hyviä vetoja, huippuhetki kuultiin Mariskan päivänä. Housebiitti, saksofoni ja Redford, ovat toimivat yhdistelmä. Yhdistelmä toi Mariskan jatsahtavaan alkuperäiseen versioon paljon ilmavuutta, ripauksen suomi-iskelmää lisää ja aavistuksen täyteen ahdettua festaritelttaa Turun saaristossa.

Lisäksi listalla on paljon muuta, mukaan lukien uutta Iisaa ja Ikeä.