Tunnistatko tämän? JVG tapailee uudella kappaleella melkoista klassikkoa

Uutta JVG:tä.

Niko Karlsson

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva JVG ei ole pitänyt itsestään erityisempää mölyä. Tällä hetkellä Tuulisii-dokumenttia ja uutta materiaalia valmisteleva kaksikko on julkaissut musiikkia viimeksi viime vuonna ja silloinkin yhden biisin verran. Edellisestä kokopitkästä on aikaa jo kaksi vuotta.

Villegallea somessa seuranneet tai keikoilla käyneet eivät varmastikaan ole jättäneet huomaamatta, että yhtye on debytoinut livenä uuden kappaleen. Biisistä kun ei ole virallista tietoa, muuta kuin artistin jakama screenshot, niin nimi-tiedot jätettäköön sikseen.

Biisillä tapaillaan muun maussa lausetta ”liike on lääke” ja viitataan Eppu Normaali -yhtyeen Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset -ikivihreään.

Huomioitavaa biisissä on se, että siinä kuullaan melkoisen ison klassikkobiisin samplea. The Verve -yhtyeen Bitter Sweet Symphony on kappale, jonka kaikki varmasti tunnistaa ja nyt se saa osittain uuden elämän JVG:n käsittelyssä.

JVG on aiemminkin tykännyt samplata tuttua biisiä, josta todisteena Popkorni. Bitter Sweet Symphony vetänee klassisuudessaan ehkä vielä tämänkin ohi. Eli mikäli tämä on seuraava julkaisu tai löytyy edes mahdolliselta albumilta, niin riskien ottaminen on ainakin hallussa.

Katso video alta.