Tuntemattoman kanadalaisyhtyeen albumi vuodelta 2008 nousi TikTok-hitiksi vaihtoehtonuorison keskuudessa – myi Tavastian hetkessä loppuun

Mother Mother myi Tavastian loppuun.

24.03.2022

Kanadalaisen Mother Mother -yhtyeen oli tarkoitus esiintyä Suomessa tämän vuoden alussa. Koronapandemian takia loppuunmyyty keikka siirrettiin joulukuulle, ja uusi keikkapäivä on 14.12.2022.

Urallaan kahdeksan albumia julkaissut Mother Mother toimi marginaaleissa vielä vuoden 2020 loppuun saakka, kunnes yhtyeen musiikki sai valtavaa nostetta TikTokissa. Yhtyeen vuonna 2008 ilmestyneeltä kakkosalbumilta O My Heart nousivat kappaleet kuten HayloftArms Tonite sekä Wrecking Ball valtaviksi hiteiksi. Esimerkiksi Hayloftia on kuunneltu tätä nykyä jo yli 280 miljoonaa kertaa pelkästään Spotifyn kautta.

Tanssittavaa indietä esittävä yhtye nousi suosioon etenkin vaihtoehtonuorison ja muunsukupuolisten keskuudessa. Myös cosplay- ja goottiyhteisö ottivat yhtyeen omakseen. Tavastian keikka myytiin loppuun lähes heti.

Yhtye itse oli TikTok-yleisön innostumisesta enemmän kuin kiitollinen. Bändin laulaja Ryan Guldemond kertoi Rolling Stone -lehdelle tuntevansa ylpeyttä siitä, että niin monet ovat kuunnelleet heidän musiikkiaan samaan aikaan, kun ovat rohkeasti löytäneet itsensä ja identiteettinsä yhteiskunnan normien puristuksen keskellä.

Kuuntele Mother Motherin kappaleita alta.

Lisää luettavaa