Tuomari Nurmio kaivaa alter egonsa Judge Bonen jälleen esiin – englanninkielinen albumi luvassa kesäkuussa

Tuomari Nurmio & Hoedown

Tuomari Nurmio on jälleen aktivoitumassa. Urallaan 21 studioalbumia julkaissut Nurmio on nyt julkaisemassa Judge Bone -nimellä jatkoa vuonna 2008 ilmestyneelle englanninkieliselle Judge Bone With Doc Hill Big Bear’s Gate -albumilleen.

Nurmio toteaa itse tiedotteessaan näin:

”Ajatus tästä levystä on palannut päähäni toistuvasti aamuyön tunteina jo useiden vuosien ajan. Olen enemmän kuin tyytyväinen siitä, että lopulta ryhdyin tähän ja nimenomaan Hoedownin kanssa.

Aikaisemmat versiot vanhemmista biiseistä ovat jääneet yleensä luonnosasteelle, osaksi sen takia, että tällainen materiaali on Suomessa ollut täysin marginaalissa. Meitsi ja koko bändi digataan tätä levyä täysillä, mikä ei omien tekeleiden kohdalla aina ole niin itsestäänselvää.

Kaikki eivät varmaan tiedä, että tämäntyylinen musa on sitä, mitä mä kuuntelin ja myös soittelin jo kauan ennen kuin olin julkaissut yhtäkään levyä: folkia, bluesia, countrya, bluegrassia ja gospelia. Amerikan pataan kaiken maailman siirtolaiset ovat vieneet omat mausteensa. Niistä raaka-aineista olen keittänyt myös oman soppani.”

Suomalaisen juurimusiikin ykkösbändeihin lukeutavan Hoedownin kanssa yhteen lyöttäytyneen Judge Bonen Tales Of Judge Bone -albumi julkaistaan 5. kesäkuuta.