Tuska-festivaalien Tuska KVLT tulee taas – voit itsekin osallistua yhteisön toimintaan

Tuska tekee hyvää.

24.02.2023

Helsingissä kesällä järjestettävän Tuskan ohjelmisto on saanut täydennystä. Nyt on nimetty nimittäin Tuska KVLT Stagen esiintyjät. Yhtyeet ovat varmistaneet paikkansa esiintyjäkattauksessa olemalla viime kesänä mukana Tuska KVLT -yhteisön toiminnassa. Lisää Tuska-esiintyjiä julkistetaan myöhemmin.

Tämän kesän Tuska KVLT -bändit ovat modernin metallin airut Slash The Smile, folkahtavaa black metallia soittava Kouta, groovaavaa thrash metallia runttaava Nervebreak, hard rockin, heavy metallin ja grungen nimiin vannova Angles Mortis, kesäkuussa debyyttialbuminsa julkaiseva metalcorebändi Irrational Cause, retrovideopelien inspiroimia melodioita ja tuhovoimaisia death metal -riffejä tarjoileva Vansidian sekä progea ja metallia yhdistelevä Kúru.

”Minulle viime kesäinen Tuska KVLT -toiminta oli ensikosketus tapahtumajärjestämiseen. Oli mahtavaa tehdä hyvällä porukalla hommia kaikille yhteisen ja tärkeän asian eteen. KVLTin ansiosta työllistyin loppukesäksi ja syksyksi tapahtuma-alalle, joten kokemus oli kaiken kaikkiaan antoisa ja hyödyllinen. Kesällä sitten vuorossa vielä oma keikka Tuskassa”, iloitsee basisti Arttu Pentikäinen Kouta-yhtyeestä.

Lähes 200-päisen Tuska KVLT -yhteisön toiminnan tavoitteena on turvata metallimusiikin ympärille muodostuneen kulttuurin jatkuvuus ja uusiutuminen. Yhteisö on mukana järjestämässä festivaalia yli tuhannen tapahtuma-alan ammattilaisen rinnalla. Toimintaan osallistuvat pääsevät näkemään tapahtumatuotannon kaikki ulottuvuudet ennen ja jälkeen festivaalin sekä myös sen aikana.

Vuoden 2023 rekrytointi on parhaillaan käynnissä Tuska KVLT -sivuilla. Aikaisempaa kokemusta festivaaleilla toimimisesta ei tarvita, vaan 18 vuoden ikä ja hyvä asenne riittävät. Kaikkiin tehtäviin on perehdytys.

Rekrytoinnin kautta etsitään myös vuoden 2024 Tuska KVLT Stagelle uusia kykyjä. Esiintyjäpaikka festarilavalta on taattu, kun kaikki bändin jäsenet ovat osallistuneet Tuska KVLT -toimintaan tänä vuonna.

Lisää luettavaa