Tuska-ohjelmisto on valmistunut – viimeisenä kiinnityksenä joukko kotimaisia nosteessa olevia bändejä

Tuska järjestetään tänä vuonna kahden vuoden tauon jälkeen.

01.03.2022

Suomen suurin metallifestivaali Tuska juhlitaan Helsingin Suvilahdessa 1.-3. heinäkuuta.

Valitettavista syistä kaksi välivuotta pitänyt festari on viimeistellyt kesän ohjelmistonsa, ja näyttäisi, että tänä vuonna päästään viimein pittiin pyörimään. Viimeisenä kattaukseen on lisätty 19 kotimaista nousussa olevaa yhtyettä, jotka tulevat esiintymään neljännellä lavalla, Tuska KVLT Stagella.

Yhtyeistä seitsemän on ollut mukana vapaaehtoisvoimista koostuvan Tuska KVLT -yhteisön toiminnassa, ja lunastanut paikkansa sen johdosta. He ovat Abstrakt, The Rivet, Amoth, Astralion, Denominate, Rebellix ja Edge of Haze.

Näiden nimien lisäksi Tuska KVLT Stagella nähdään Marianas Rest, Humavoid, Detset, Polymoon, One Morning Left, Verikalpa, Enphin, Shereign, King Satan, Cryptic Hatred, The Mist From the Mountains ja Atlas.

Aiemmin tapahtumaan on kiinnitetty muun muassa kotimaan vahvaa kärkeä edustavat Mokoma, Stam1na ja Amorphis. Nuorempaa energiaa lavoille tuovat Lost Society ja Blind Channel, ja ulkomailta kattausta vahvistavat Carcass, Devin Townsend sekä Rainbow– ja Deep Purple -erikoissetin kiekaiseva Joe Lynn Turner. Festarin pääesiintyjät ovat Korn, Mercyful Fate ja Deftones.

Yhden päivän lippu Tuskaan maksaa 109 euroa, kahden päivän lippu 139 euroa, ja kolmen päivän lippu 169 euroa. Lippuja voi ostaa Tiketistä, Ticketmasterista ja Lippu.fi -sivulta.

Tapahtuma on K-18. Lisätiedot Tuskan nettisivuilta.

Tuska 2022
1.-3.7.2022, Suvilahti

Perjantai 1.7.
Korn, Carcass, Heilung, Beast in Black, Northern Kings, Mokoma, Eluveitie, Lost Society, Pertubator, Red Fang, Elder, The Night Flight Orchestra, Omnium Gatherum, 1914, Verikalpa, Abstrakt, The Rivet, Marianas Rest, Shereign, Detset, Polymoon

Lauantai 2.7.
Mercyful Fate, Amorphis, Stam1na, Insomnium, Baroness, Jinjer, Soilwork, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, Vltimas, Wheel, Bloodred Hourglass, Shape of Despair, Amoth, Astralion, Denominate, King Satan, One Morning Left, The Mist From The Mountains, Enphin

Sunnuntai 3.7.
Deftones, Kreator, Devin Townsend, Stratovarius, Symphony X, The Dark Element, Gloryhammer, High on Fire, Lähiöbotox, Cryptic Hatred, Rebellix, Edge of Haze, Humavoid, Atlas

Lisää luettavaa