Tylsistyttääkö Spotifyn automaattisesti generoidut soittolistojen kansikuvat? – Tällä sovelluksella teet oman

Replace Cover on varsin näppärä pikku innovaatio koodariksi ryhtyneeltä graafiselta suunnittelijalta.

08.04.2018

Omien soittolistojen kokoaminen Spotifyssa on ihan välttämätöntä puuhaa, jos aikoo saada suoratoistopalvelusta kaiken irti. Harmi vain, että listojen automaattisesti generoidut kansikuvat eivät aina anna parasta kuvaa listan sisällöstä.

Näin tuumaili graafinen suunnittelija ja ”Spotify-narkkari” Radu, joka ryhtyi tuumasta toimeen ja koodasi itselleen ihka oman kansikuvageneraattorin.

Replace Cover on näppärä sovellus, jolla tekee parissa sekunnissa itselleen räätälöidyn soittolistakuvan, jonka voi ladata omalle koneelle ja sitten ladata sen Spotifyn soittolistan teemakuvaksi (tai Apple Musiciin tai Soundcloudiin tai mihinkä tahansa muuhun vastaavan palveluun).

Tällä hetkellä sovelluksen kuvapankki on vielä hieman rajoitettu, mutta pian tulossa on kuulemma integraatio Unsplash-kuvapankin kanssa, jolloin käyttäjä pääsee valitsemaan sadoista tuhansista ilmaisista taustakuvista omansa.

Ja loppuun vielä pikaohje Spotify-soittolistojen kuvien vaihtoon:

Avaa soittolista, klikkaa sen kansikuvaa ja valitse avautuvasta valikosta ”Muokkaa soittolistaa”. Sitten klikkaa ”Valitse kuva” -nappia ja lataa uusi kuva koneeltasi.

Lisää luettavaa