”Olen työskennellyt yhden projektin kanssa jo todella pitkään” – Kate Bush antoi haastattelun ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen

Mystinen artisti antoi BBC 6 Musicille tunnin haastattelun uuden Before the Dawn -livelevynsä tiimoilta.

Kate Bush avautui Matt Everittin haastattelemana muun muassa läheisistään, Princestä, sekä mahdollisesta uudesta materiaalista ja tulevista kiertueista.

Kulttiartisti esiintyi ensimmäisen kerran 35:een vuoteen Lontoon Hammersmith Apollossa 2014, ja teki tällöin loppuunmyydyn 22:n konsertin sarjan kahdeksan muusikon ja kolmentoista näyttelijän KT Fellowshipin kanssa. Esityksissä äänitetty triplalivelevy Before the Dawn julkaistaan perjantaina.

Vaikka Bush myöntääkin jännittäneensä esityksiä joka ilta, hän vastasi myöntävästi tiedusteluun uusista konserteista.

”Suurin osa Before the Dawnin materiaalista oli jo valmiina. Vastaavan työn aloittaminen tyhjältä pöydältä olisi aivan eri maailmansa. Mukanaolo tällaisessa oli aivan erityislaatuista, varsinkin kun saimme niin hyvän vastaanoton. Oli upeaa kaikille esiintyjille saada joka ilta niin paljon myönteisiä tunteita yleisöltä”, Bush kommentoi.

”Se oli todella maagista. Mutta en tiedä mitä aion tehdä seuraavaksi. Jotain varmasti kuitenkin. Haluan tehdä jotakin uutta. Olen työskennellyt yhden projektin kanssa jo todella pitkään.”

Kysyttäessä työskenteleekö hän nykyisin uuden musiikin parissa, Bush kieltää kirjoittaneensa kappaleita aikoihin. Everitt jatkoi kysymällä onko hän julkaissut viimeisen albuminsa ja merkitsikö yhteistyö KT Fellowshipin kanssa pistettä hänen uralleen.

”Ei, en usko. Luulen, että se oli ennemminkin iso pilkku”, Bush vastasi salaperäiseen tyyliinsä.

Haastattelu kuunneltavissa täältä.