Ukraina voitti Euroviisut odotetusti – Suomelle vain 38 pistettä

Asiantuntijaraati ja katsojat eivät lämmenneet The Rasmukselle.

Lauantaina kisattujen Euroviisujen lopulliset tulokset on julkistettu.

Italian Torinossa järjestetyn laulukilpailun voittajaksi selviytyi Ukraina, jota edusti Kalusch Orchestra kansanmusiikkia ja räppiä yhdistelevällä kappaleellaan Stefania. Ukraina oli pitkään vedonlyöntitoimistojen ykkössuosikki, ja finaalin lähestyessä maan voittotodennäköisyysprosentti vain kasvoi. Esitys sai tuomaristolta 192 ja katsojilta peräti 439 pistettä eli yhteensä kokonaiset 631 pistettä. Ukraina sai yleisöääniä huomattavasti enemmän kuin mikään muu maa.

Yhtye piti voittopuheensa lyhyenä tyytyen vain kiittämään kaikkia ja todeten ytimekkäästi ”Slava Ukraini” eli ”Kunnia Ukrainalle”. Termi on noussut yleiseen käyttöön tämän vuoden aikana Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen. Euroviisuvoitto on Ukrainalle kolmas.

Muut ennakkosuosikit kuten Iso-Britannia, Ruotsi ja Italia menestyivät kilpailussa odotetusti. Iso-Britannia oli ensimmäisellä sijalla, kun pelkät tuomariäänet oli laskettu, ja maa sijoittui kisassa lopulta toiseksi häviten Ukrainalle vajaalla kahdellasadalla pisteellä. Ruotsi sijoittui kolmanneksi, Espanja neljänneksi, Serbia viidenneksi ja Italia kuudenneksi.

Suomea Jezebel-kappaleella edustanut The Rasmus jäi kisassa sijalle 21 eli viidenneksi viimeiseksi saaden yhteensä vain 38 pistettä. Häntäpäähän jäivät myös Tsekki, Islanti ja Ranska. Viimeiseksi sijoittui Saksa, joka sai yleisöltä vain kuusi pistettä eikä lainkaan tuomariääniä. Kaikki tulokset ja esitykset ovat katsottavissa Eurovision World -sivustolla.

Onnea Ukrainalle voitosta! Katso Kalusch Orchestran hieno esitys alta.

YouTube video

Lisää luettavaa