Ursus Factoryn uusi albumi nyt kuunneltavissa – mukaan sisältyy myös kaksi aiemmin julkaistua singleä

Uutta Ursus Factorya!

03.03.2023

Kymmenvuotista urataivaltaan viettävä suomirock-duo Ursus Factory julkaisi tänään uuden albuminsa nimeltään I.

Tuore pitkäsoitto kattaa kuusi kappaletta, joihin lukeutuvat myös aiemmin singlenä julkaistut Perintö sekä Sadetakin pintaan. Albumin sanoituksesta ja sävellyksestä on vastannut yhtyeen laulaja-kitaristi Jussi Pelkonen yhdessä rumpali-laulaja Aleksi Ripatin kanssa. Osa kappaleista on myös Matias Stubben kynästä, minkä lisäksi tuottajana on toiminut Väinö Karjalainen. Levyn on kvuailtu olevan samanaikaisesti sekä kevyintä että raskainta Ursus Factorya koskaan. Albumin kappaleista jokaisella on kerrottavanaan oma tarinansa, joita yhtyeen solisti Jussi on avannut tiedotteelle antamassaan kommentissaan:

”3:3:23:00:00 Suomalaiseen musiikkikenttään työntyi I, Ursus Factoryn uusi kuudestilaukeava albumi, kuin lepän taimi asfalttikenttään. Se ei sopinut ympäristöönsä mutta edusti ikiaikaista muotoa ja oli olemassa.

Taimi! Mikä on laulusi aihe?

Älä kysy kasvilta ihmisten asioista…

Kai tässä on jokin juju, punainen lanka?

Minä vain kasvan ja kuolen ja sitten maaksi tulen ja sitten tulen taas. Tää on tätä perus pyöritystä.

No mutta sinulla on tässä kuusi tarinaa?

Yhteen kertaan laskettuna periaatteessa kyllä. Ensin tehdään pitkä matka, jossa kuollaan ja tullaan taas. Sitten puhutaan edellisten rönsyjen asioista. Sitten kasvimielessä miellyttävä laulu sateesta, ainahan se sieltä tulee. Neljännessä luvussa yritetään korjata. Kaunis ajatus! Katsotaan sitten käytännössä… Viides luku on harvinaisen pitkä ja rehelllinen. Kuudes kuudesta vie tarinan aika traagiseen päätökseen. Nämä kahdella jalalla kävelevät eivät pystykään pakenemaan kaikkea!

No mutta pikku taimi, laitetaanpa sinut radioon ja lehteen kertomaan tarinoitasi niin kansa tykkää eikä kuole tylsyyteen!”

Sen pidemmittä puheitta, ota uusi Ursus Factoryn albumi kuunteluun alta.

Lisää luettavaa