Uutta musiikkia julkaissut Oranssi Pazuzu klubikeikoille

Illat avaa Kaukolampi.

Rainer Paananen

Mustan metallin psykedeelisempää siipeä edustava Oranssi Pazuzu julkaisi Palava puu -nimisen kappaleen. Julkaisu on osana Adult Swimin tämänvuotista singlesarjaa, ja näin ollen Pazuzusta tuli samalla ensimmäinen kyseiselle, arvostetulle ja jo perinteikkäällekin julkaisusarjalle päässyt suomalaisartisti.

Palava puu on syntynyt Mestarin kynsi -albumin sessioissa. Yhtye kertoo, että kappaleen oli määrä päätyä levylle, mutta se jätettiin viime hetkellä pois.

”Kappaleella on oma vahva universuminsa, jossa se kehittyy omien fysiikan lakiensa mukaan. Palava puu pitää sisällään isomman rakennelman mikrokosmoksen”, yhtye perustelee päätöstään jättää biisi albumilta.

No mutta, nyt se on julkaistu koko kahdeksan minuutin komeudessaan. Oranssi Pazuzu on siellä varsin hyvässä seurassa muiden muassa Iceagen, Kate NV:n, Soccer Mommyn ja Kælan Miklan kanssa.

Oranssi Pazuzu keikkailee tulevana talvena kolmen klubikeikan verran Suomessa. Bändi esiintyy Tampereen Klubilla 10.2., Jyväskylän Lutakossa 11.2. ja Helsingin Tavastialla 12.2. Illat avaa elokuvamusiikin maailman väkevästi astunut K-X-P-maestro Kaukolampi.

Oranssi Pazuzu, Kaukolampi

To 10.2.2022 Tampere, Klubi
Liput Tiketistä 22,50/25 €

Pe 11.2.2022 Jyväskylä, Lutakko
Liput Lippupisteestä 21,50/22 €

La 12.2.2022 Helsinki, Tavastia
Liput Tiketistä 24,50/27 €