Vahteran uutta singleä inspiroi 90-luvun jättihitti – ”Lauloin sitä aina pienenä kesämökillä”

Villihevosii sisältyy artistin myöhemmin tänä vuonna ilmestyvälle albumille.

05.02.2023

Nostalgisia lyriikoita tämän päivän soundeihin yhdistelevä Vahtera on julkaissut uuden kappaleen. Perjantaina ilmestynyt single Villihevosii on inspiroitunut 90-luvun jättihitistä.

”Biisi sai alkunsa, kun istuttiin Juho Rajan ja Ilkka Wirtasen kanssa alas tekemään mulle laulua ja ehdotin, että sen nimi voisi olla Villihevosii. Ikivihreä Vieläkö on villihevosia -kappale oli sellainen, jota lauloin aina pienenä mun yhdessä lempipaikoista, kesämökillä. Siellä on edelleen mun sielunmaisema ja se on yks mun turvapaikoista. Siellä mä maalasin kiville kasvoja. Näistä maisemista ja fiiliksistä syntyi Villihevosii -biisin tarina ja henki”, Vahtera kertoo.

”Mä toivon, et jokaisella ihmisellä olisi elämässään edes yksi sellainen ihminen, joka kannattelee silloin, kun ei itse jaksa kävellä. Toivon myös, et meillä jokaisella olisi joku sellainen paikka, jossa tuntisimme olevamme turvassa.”

Artisti kertoo, että hänen mielestään kappaleen sanoma kiteytyy säkeisiin: ”Vuorollansa särkyy jokainen. Silloin auttaa joku kodin kaltainen. On se paikka taikka toinen ihminen, joka on turva maailmassa kadonneen”.

Muun muassa Burana-, Juoksen- ja Kingston Wallin paita -singleistään tunnettu Vahtera työstää parhaillaan toista levyään, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Artistin debyyttialbumi ilmestyi maaliskuussa 2020.

Kuuntele uusi single alta.

Lisää luettavaa