Väliaikakatsaus Metallica-keikan settilistaan: yksi yllättävä biisi yltämässä mukaan

Metallica by Request -konseptin mukaisesti yleisö saa päättää enemmistön tulevan Metallica-keikan setistä.

Teksti: Saku Schildt

Kun Metallica-faneille annetaan päätösvalta yhtyeen keikkasetin suhteen, mitä he haluvat kuulla? Tutut hitit vai harvinaisempaa kamaa?

Hittinäkökanta näyttää nousevan niskan päälle. Äänestysaikaa on kulunut kuukauden päivät, ja yleisön suosikkina paistattelee tällä hetkellä iänikuinen Master of Puppets. Sen alla on pitkä litania standardibiisejä Creeping Deathista Seek and Destroyhin ja Enter Sandmanista Batteryyn. Katso lista täällä.

Yksi hivenen yllättävä kappale on sentään mahtunut mukaan: Whiskey in the Jar -cover on selviytyjien joukossa hännänhuippuna 731 äänellä. Liekö biisin saama radiosoitto vaikuttanut asiaan. Sen taakse ovat jääneet muun muassa sellaiset Metallican omat kappaleet kuin The Unforgiven, Harvester of Sorrow ja The Four Horsemen.

Metkaa kyllä Lulun biisejä ei ole ilmeisesti valittavana lainkaan, ainakaan niitä ei näy listalla. Kenties bändi on (ihan aiheellisesti) pelännyt, että trolliarmeija pakottaisi heidät esittämään koko albumin läpi.

Trollausnäkökulmasta katsottuna on pieni pettymys huomata, että vain 40 suomalaista on halunnut kuulla esimerkiksi James Hetfieldin tulkitsevan Nick Cavea Loverman-biisissä. Metallican omasta tuotannosta perää pitää Load -albumin Poor Twisted Me, jonka haluaisi kuulla kahdeksan suomalaista äänestäjää.

Master of Puppets näyttäisi olevan suosikki muissakin maissa, eikä setin perusrunko muutenkaan kummemmin vaihtele. Saksan Nürburgringin keikalle saapuvat fanit ovat tosin äänestäneet Whiskey in the Jarin jopa kuudenneksi suosituimmaksi biisiksi ja kelpuuttavat myös Death Magneticin kappaleita mukaan. Varsovalaiset puolestaan haluavat kuulla Ride the Lightning -levyn päätösraidan The Call of Ktulu. St. Anger saattaa päästä settiin Tanskassa.

Eurooppalaisilla on äänestysaikaa vielä runsaasti, aina toukokuuhun saakka, joten tilanne voi toki elää vielä vaikka miten. Itse kysyn edelleen, että mikä on kun ei Last Caress -cover kelpaa, hä.