Valko antaa äänensä naisten kipeille kokemuksille – ensiesityksessä musiikkivideo

Elektropop-artistin esikois-ep ilmestyy perjantaina.

Satu Mali

Valko, oikealta nimeltään Johanna Storck, julkaisee esikois-ep:nsä perjantaina 27. syyskuuta. Violetti-ep:n nimikkokappaleelle kuvattu musiikkivideo saa ensiesityksensä Rumban sivuilla nyt.

Valkon kerrotaan syntyneen, kun Storckilla oli tarve käsitellä omia vaikeita lapsuuden kokemuksiaan. Vasta tämän alter egon avulla hän sai siihen tarvittavan rohkeuden. Nyt Storck haluaa murtaa suomalaista häpeän ja hiljaisuuden kulttuuria ja antaa äänensä naisten tarinoille.

”Valko on laulaja ja tarinoiden tulkitsija. Valko on suomalaisen mytologian piilotettu naishahmo, joka on elänyt ilman äitiään muiden naisten kasvattamana. Hän syntyi tähän maailmaan kertomaan tarinoita naisen historiasta ja tuomaan esiin kätkettyjä ääniä naishahmojen takana. Tarinoita villeistä naisista, hiljennetyistä naisista, piilotetuista kapinallisista naisista”, Storck kertoo.

Kolme biisiä sisältävän julkaisun sanoitukset on sovitettu Aura Nurmen runoteoksesta Villieläimiä, joka on raju kuvaus lapsuuden karusta kaltoinkohtelusta. Tuottaja Syntetik Sven eli Jerry Ylkänen vastaa ep:n äänimaailmasta. Katso Satu Malin kuvaama musiikkivideo alta. Ep:n julkaisujuhla järjestetään Helsingissä Suvilahden Kattilahallissa lauantaina 28. syyskuuta.