”Vammaisten ihmisoikeudet eivät ole myytävänä” – Vaikka Pertti Kurikan Nimipäivät ehtikin jo lopettaa, heittää se vielä yhden keikan

PKN heittää vielä yhden keikan.

04.12.2017

Pertti Kurikan Nimipäivät heittää vielä yhden keikan.

Yhtye lupasi astella lavalle vielä kerran lopettamispäätöksensä jälkeen, jos Ei myytävänä! -kansalaisaloite kerää eduskuntakäsittelyyn vaadittavat 50 000 nimeä. Kansalaisaloite kosketti kansalaisia ja saavutti tarvittavat allekirjoitukset nopeasti, alle neljässä kuukaudessa. Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa vielä joulukuun 12. päivään saakka ja jokainen allekirjoitus lisää aloitteen painoarvoa sen mennessä eduskunnan käsiteltäväksi.

Aloitteessa on kyse tästä:

”Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttaminen on vastoin YK:n yleissopimusta vammaisten henkilöiden oikeuksista. Esitämme, että julkisia hankintoja koskevan lain (Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista) 9 §:ään lisätään 16. kohdaksi soveltamisalueen seuraava rajaus: ”Tätä lakia ei sovelleta sellaisten vammaispalveluiden hankintaan, joissa on kyse vammaisten henkilöiden välttämättömän huolenpidon ja tuen tarpeista ja tarpeisiin liittyvistä palveluista asumisessa ja jokapäiväisessä elämässä.””

Nyt Pertti Kurikan Nimipäivät haluaa kiittää allekirjoittajia soittamalla viimeisen kerran Kansalaistorilla Helsingissä 5.12.2017 klo 18-20 järjestettävässä tapahtumassa.

Kansalaisaloitteen voit käydä allekirjoittamassa täällä.

Keikan Facebook-sivulle pääset tästä.

Lisää luettavaa