Van Halen -nokkamiehen kuuma, kostea, hikinen elokuvakäsikirjoitus 80-luvulta tuli julki

Tuotantoyhtiöt huomio, nyt olisi timanttia tarjolla.

26.07.2018

Van Halenin megasuosion saavuttaneen 1984-albumin jälkeen yhtyeen ja keulakuvan David Lee Rothin välit alkoivat rakoilla.

Roth uskaltautui soolouralle ja julkaisi EP:nsä Crazy From the Heat, joka sisälsi muun muassa Beach Boys -coverin California Girls ja tulkinnan Louis Priman Just a Gigolo -kappaleesta.

Molemmista tuli myös suuria hittejä, ja Roth villiintyi suosion helteestä siinä määrin, että suunnitteli elokuvatuotantoa. Esikois-EP:n nimeä kantavassa käsikirjoituksessa paneudutaan Dave-nimisen rocktähden matkaan Dongo Islandille, jossa hän managerinsa Bernien kanssa intoutuu kapriksista.

Rothin mukaan kuvakäsikirjoitus, puvustus ja roolitukset olivat jo valmiina, kun tuotantoyhtiö CBS:n sisällä tapahtuvien muutosten takia projektin rahoitus evättiin. Juttu vietiin oikeuteen, ja Roth tienasi sievoisen summan rahaa. Elokuva painui unholaan, kunnes nyt käsikirjoitus kokonaisuudessaan tuotiin julki ja on luettavissa täällä.

Kuten arvata saattaa, käsikirjoitus sisältää hyvin samanlaista kuvastoa kuin saman aikakauden musiikkivideotkin, vilkaise alta.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Lisää luettavaa