Van Morrison liittyi Paul McCartneyn, Elton Johnin ja Mick Jaggerin joukkoon – sai ritarin arvonimen

13.06.2015

Muusikkolegenda Van Morrison, 69, on nyt nimeltään Sir George Ivan “Van” Morrison. Britannian kuningatar Elisabet II myönsi eilen pohjois-irlantilaiselle muusikolle ritarin arvonimen tunnustuksena työstään musiikille ja Pohjois-Irlannin turismille, uutisoi Billboard. Kuuden Grammyn voittaja ja Rock and Roll Hall of Fame -tunnustettu laulaja-lauluntekijä liittyy näin Sir Elton Johnin, Sir Mick Jaggerin, Sir Paul McCartneyn, Sir Tom Jonesin ja muiden ritari-arvonimen saaneiden Brittimuusikoiden joukkoon.

Vuotuisessa syntymäpäivätapahtumassaan kuningatar jakoi tunnustusta ja arvonimiä myös ansioituneille näyttelijöille, urheilijoille, aktivisteille ja tieteentekijöille. Muun muassa näyttelijä Kevin Spacey sai tunnustuksen.

Britannian ritareiden nimien etuliitteenä on “Sir” tai “Dame”. Lisäksi kuningatar voi myöntää myös muita Order of the British Empireen kuuluvia arvonimiä, laskevassa arvojärjestyksessä Commander, Officer ja Member.

Van Morrison julkaisi maaliskuussa uuden studioalbumin Duets: Re-Working the Catalogue, jossa Morrisonin vanhoja kappaleita ovat uudelleen tulkitsemassa muun muassa Michael Bublé, Mark Knopfler ja Bobby Womack.

Alla uudella albumilla Knopflerin kanssa versioitu kappale Irish Heartbeat.

YouTube video

Lisää luettavaa