Vanhat mestarit jo kypsiä paluulevyille – The Jesus and Mary Chainilta uusi albumi

03.10.2015

On hyvin vaikeaa lopettaa lopullisesti jotain, jolle on antanut koko elämänsä kymmeniä vuosia. Siksi urheilijoiden ”viimeinen kausi” usein venyy vielä seuraavaan. Siksi Paavo Väyrynen on edelleen politiikassa. Ja siksi monet lopettaneet menestysbändit kamppailevat jatkuvasti comeback-kysymyksen kanssa.

Viime viikolla New Order kertoi paluustaan kymmenen vuoden jälkeen. Nyt vuorossa on The Jesus and Mary Chain.

Skotlantilainen vaihtoehtorockin legenda ei ole julkaissut musiikkia sitten vuoden 1998 albumin Munki. Paluulevyä puitiin jo vuonna 2007, kun bändi esiintyi ensi kertaa yhdessä vuoden 1999 hajoamisensa jälkeen. Toissapäivänä laulaja Jim Reid kuitenkin paljasti Time Out New Yorkin haastattelussa, että uusi JAMC-levy on jo äänitysvaiheessa.

”Tulossa on vanhan tyylin The Jesus and Mary Chainia, mutta uskon soundimme olevan nyt kypsempi. Mutta odotetaan ja katsotaan”, Reid kertoi haastattelussa.

Bändi on viimeistelemässä kulttialbumi Psychocandyn 30-vuotiskiertuetta. Se ehti esiintyä myös suomessa Sideways-festivaaleilla viime kesänä.

Pitkään äänitystauolla olleiden bändien comebackit ovat aina joko uhka tai mahdollisuus. Rumba jää innolla odottamaan, kummasta nyt on kyse.

Ja toisaalta on myös kurja ajatus, että vanhat herrat, jotka ovat musiikissa kannuksensa ansainneet, eivät saisi tehdä uutta musiikkia ilman, että sitä suoraan verrataan heidän parhaimpiinsa.

Alla debyyttilevy Psychocandyn aloitusraita Just Like Honey, sekä pätkä bändin Sideways-keikalta viime kesältä.

Lisää luettavaa