“Video sisältää materiaalia, mikä saattaa järkyttää, mutta kuvastaa sitä, mitä tapahtuu päivittäin collegekampuksilla.” – Lady Gaga teki tärkeän kappaleen isosta ongelmasta

Inez & Vinoodh

Hetken hiljaiseloa viettänyt Lady Gaga säväytti eilen uudella videolla. Laulaja on ollut mukana The Hunting Ground -dokumentissa työstämällä siihen kappaleen Till It Happens to You, joka julkaistiin nyt erikseen videon kanssa.

Dokumentti kertoo naisten kokemasta seksuaalisesta häirinnästä ja hyväksikäytöstä collegeissa. Eritoten monien naisten esikuvana oleva Gaga lienee juuri oikea henkilö nostamaan tämän kissan pöydälle. Videosta uutisoi Consequences of Sound.

Till It Happens To You alkaa tekstillä: “Video sisältää materiaalia, mikä saattaa järkyttää, mutta kuvastaa sitä, mitä tapahtuu päivittäin collegekampuksilla.”

Pätkä ei tosiaan kaunistele. Lady Gaga muistuttaa sanoituksissa, ettei kukaan voi tietää, miltä uhrilta tuntuu, ennen kuin sen on kokenut itse. Video kertoo, että joka viides collegenainen kertoo joutuneensa seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

Gaga myös twiittasi viime viikolla: “Diane Warren ja minä teimme kappaleen kaikille, jotka kärsivät synkistä elämänkokemuksista. Toivottavasti joku voi tältä videolta löytää lohtua siitä, ettei ole yksin.”

Videon on ohjannut Catherine Hardwicke. Hänen muita ohjauksiaan ovat muun muassa Twilight – Houkutus, sekä tyttöjen nuoruuden paineita vaikuttavasti peilaava Kolmetoista.

Toivottavasti Till It Happens To You tavoittaa suuren yleisön ja synnyttäisi tarpeellisia toimia ja keskusteluja, että tällainen järjettömyys saadaan kitkettyä pois.