Vihdoinkin joku järkevä startup-hanke – hiekkamyrskytutka, jonka varoitusäänenä on mikäs muukaan kuin Daruden Sandstorm

Kohta jo parikymppinen Sandstorm saavuttaa edelleen uusia ulottuvuuksia.

Daruden vuoden 1999 hitti Sandstorm on muodostunut internetin maailmassa jo käsitteeksi.

Sitä on coveroitu kymmeniä ellei jopa satoja kertoja muun muassa perunalla, taskulaskimilla ja ovipuhelimilla. Jos joku kysyy tuntemattoman kappaleen tietoja, siihen kuuluu vastata Sandstorm.

Uusimmasta innovaatiosta vastaa levy-yhtiö Chin Stroke Records. Se haluaa tuoda markkinoille hiekkamyrskyvaroittimen, joka soittaa Daruden ikonista kappaletta vaaran uhatessa. Koekäyttöä suunnitellaan Pohjois-Kiinan ja eteläisen Mongolian alueille levittäytyvällä Gobin autiomaa-alueella.

Antaa lehdistötiedotteen puhua puolestaan: ”Project Sandstorm on toimiva laite. Se on rakennettu tyhjästä ja sitä kehitetään aktiivisesti. Projekti on myös pieni pala satiiria, jonka päämääränä on asettaa ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen humpuukikeinoin naurunalaiseksi. Toisena ajatuksena on Sandstorm-meemin puskeminen sen teknisiin ja maantieteellisiin rajoihin.”

Laitetta on testattu yhdellä festivaalilla ja taustatiimi suunnittelee siitä dokumenttia Kiinan markkinoille.

Projektin parissa työskentelevä tiimi tarvitsee reilut 5000 euroa saadakseen homman pyörimään, noin viidesosa on jo kasassa. Lahjoituksia voi antaa täällä. Katso myös promovideo alta.