Viisi syytä mennä katsomaan brittipunkin kuuminta nimeä

Slaves lauantaina 13.10. Nosturissa.

10.10.2018

Slaves esiintyy lauantaina 13.10. Nosturissa. Yhtye nähdään toista kertaa Suomessa. Edellinen visiitti oli Sidewaysissa, jolloin duo saapui tuuraamaan keikkansa peruuttanutta artistia. Nyt bändi saa aivan oman keikkansa.

Mikäli et ole vielä ostanut lippuasi keikalle Ticketmastersista 24 euron hintaan, niin listasimme viisi syytä, miksi niin kannattaa tehdä.

1. Slaves on brittipunkin kuumin nimi
Jos katsotaan musiikkikenttää, niin perinteiset rock-yhtyeet eivät tänä päivänä erityisemmin juhli, ellei puhuta yhtyeistä kuten Foo Fighters. Slaves on tällä saralla piristävä poikkeus. Pyörää ei ole lähdetty keksimään uudelleen, mutta kaikki muu tekemisen ympärillä on niin virkistävää, että Slaves on ollut jo monta vuotta putkeen yksi punk-rockin kuumimmista nimistä.

2. Livekunto on vertaansa vailla
Slaves veti Sidewaysissa niin jytisevän keikan, että ylilentoa suorittaneet hävittäjätkin jäivät kakkoseksi. Sama meininki on jatkunut ympäri maailmaa. Bändi villitsee niin isoilla festarilavoilla Glastonburyssa, kuin pienillä klubeilla Brooklynissa. Toisinaan bändi innostuu siinä määrin, että hyppää yleisöön. Emmekä tässä kohdin tarkoita lyhyttä visiittiä, vaan lähes koko kappale voi taittua yleisön joukossa. Maistiaisia livekunnosta voi imeä alta.


3. Yhtye julkaisi juuri kolmannen levynsä
Acts of Fear and Love on duon omien sanojen mukaan heidän parhaansa. Tämän puolesta puhuu myös esimerkiksi NME:n ja Independent-lehden julkaisemat neljän tähden arviot. Lisäksi levy on selvästi löytänyt aiempaa tehokkaammin yleisönsä. Uusi levy tuo tietysti lisää materiaalia keikoille, mutta tekee selväksi myös sen, että bändin on helpompi päätellä mikä vanhasta materiaalista toimii ja mikä ei.

4. Ennakkoluulottomuus on ollut yksi duon valttikorteista
Kovinkaan moni bändi ei lähtisi tekemään cover-versiosta grimebiisistä (Shutdown). Eikä kovin moni bändi onnistuisi siinä niin hyvin, että alkuperäinen esittäjä Skepta haluaisi vetää biisin livenä heidän kanssaan. Tämän lisäksi bändi on onnistunut vääntämään pop-hittejä omiksi versioikseen. Välillä näitä cover-kappaleita on kuultu heidän keikoillaan. Toki kokeilut eri tyylien saralla ei jää cover-hommiin. Bändi on levyttänyt kappaleen Beastie Boysista tutun Mike D:n kanssa. Eikä pidä unohtaa yhteistyötä Mike Skinnerin ja Jammerin kanssa.

5. Lädi-estetiikkaa vimeisen päälle
Slaves jatkaa siinä määrin brittiläisten rock-ikonien perinnettä, että bändi rientää lavalle peilin kautta. Bändin ulkoinen olemus koostuu lähinnä laatumerkeistä ja onhan bändi esiintynyt Fred Perryn pippaloissa. Joidenkin silmiin tämä voi näyttää hienostelulta, mutta todellisuudessa se tarkoittaa sitä, että bändi vetää hommat aina loppuun asti.

Lisätietoja Slavesin keikasta täällä.

Lisää luettavaa