Virtuaalitodellisuus on virallisesti saapunut musiikkivideoihin – Foalsin huikea uusi video tarjoaa interaktiivisuutta fantasiamaailmassa

30.07.2015

360 asteen panoraamakuvan hyödyntäminen tekee voimakkaasti tuloaan myös musiikkivideoihin, mistä saatiin yksi tyylikäs todiste esimerkiksi Björkin kesäkuun alussa julkaiseman Stonemilker -videon muodossa. Kyseisellä videolla katsoja pystyi kursoria liikuttelemalla ja raahaamalla katsomaan panoraamakuvan avulla videota mistä tahansa haluamastaan näkövinkkelistä.

Mutta siinä missä Björkin video sijoittui vielä islantilaisessa rantamaisemassa kuvattuun ”aitoon” todellisuuteen, sukeltaa äskettäin Ruisrockissakin esiintynyt brittibändi Foals uudella musiikkivideollaan kuitenkin syvemmälle virtuaalitodellisuuden saloihin.

Bändin tulevalta What Went Down -levyltä irroitettu Mountain at My Gates on sekin kuvattu interaktiivisen kuvakulmavaihtelun tarjoavalla panoraamakuvalla, mutta video sijoittuu kokonaan jylhän vuoriston ja kameran ohitse lentävien lintuparvien täyttämään fantasiamaisemaan, johon bändin jäsenet on upotettu esiintymään.

Katso Mountain at My Gates -video alta. Kuvakulmaa voi vaihtaa joko hiiren tai näppäimistön AWSD-näppäinten avulla. Video on toteutettu kameravalmistaja GoPron uuden Spherical-teknologian avulla.

Lisää luettavaa