Vuoden iskelmä -palkinnon nappasi Vesterinen yhtyeineen – useita pystejä Lauri Tähkälle ja Portion Boysille

Iskelmä-gaalassa jaettiin palkintoja.

18.02.2023

Vuoden 2023 Iskelmä-gaala järjestettiin eilen perjantaina Tampereen Nokia-areenalla.

Vuoden iskelmä -palkinnon sai Vestarinen yhteineen kappaleestaan Kohti sydänpeltoja. Yhtye yllätti kiilaamalla suurten nimien ja koko vuoden listoja hallinneiden artistien ja kappaleiden ohi. Vuoden iskelmä -palkinto on jaettu yhtyeelle (eikä artistille) viimeksi vuonna 2009, jolloin sen sai kappaleestaan Kiitos ja kunnia.

”Viime aikoina kaikesta bändin tekemisestä on ollut aistittavissa, että on vain pienestä kiinni, kun tulee se lopullinen iso hitti ja läpimurto. Ja nyt se tuli! Tässä on nyt kaikki kohdallaan, ja ehkä suosion kruunasi vielä bändin keulahahmon, Tero Vesterisen, viime syksyn hienot esitykset YLE:n Elämäni biisi -ohjelmassa”, Iskelmän ohjelmapäällikkö Ari Ojala kommentoi.

Viisi ehdokkuutta saanut Lauri Tähkä selvisi voittajaksi kahdessa kategoriassa: vuoden albumi ja vuoden miesartisti. Kolmessa kategoriassa ehdolla ollut Portion Boys valittiin vuoden yhtyeeksi ja vuoden viihdyttäjäksi. Vuoden tulokkaaksi valittiin Olli Halonen, ja vuoden naisartisti -palkinnon sai Bess.

Iskelmä-gaalan voittajat valitaan yleisöäänestyksen perusteella lukuun ottamatta Teoston jakamaa vuoden musiikintekijä -palkintoa ja Iskelmän toimituksen raadin valitsemaa Pro Iskelmä -palkintoa. Tänä vuonna vuoden musiikintekijäksi valittiin muun muassa Kaija Koolle, Jari Sillanpäälle ja Antti Tuiskulle kappaleita sanoittanut Saara Törmä. Pro Iskelmä -palkinnon sai Arttu Wiskari.

Rumba onnittelee voittajia.

Lisää luettavaa